Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Automobilist bumperkleeft bij politiewagen en negeert volgteken

Toegevoegd: 13-09-2024, 07.49 uur
Automobilist bumperkleeft bij politiewagen en negeert volgteken
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Een automobilist koos gisteren in Terneuzen het verkeerde voertuig om bij te gaan bumperkleven. Het ging namelijk om een politieauto en zijn weggedrag resulteerde dan ook in een bekeuring.

De automobilist reed volgens de Terneuzense wijkagenten kort achterop hun voertuig. Daarnaast vond de bestuurder het nodig om "heen en weer te gummen" met zijn banden, zo meldt de politie op social media.

Omdat de politie de automobilist wilde aanspreken op diens gedrag, werd een volgteken gegeven. Dit werd in eerste instantie genegeerd maar de politie kon de automobilist uiteindelijk toch 'belonen' met een bekeuring.

Locatie op de kaart

Laatste nieuwsvideo's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Boa (14-9-2024 om 19:19)
@ Rick Roll Het is wel duidelijk dat je totaal niet weet wat de politie wel en niet mag! Ik zal het je daarom even uitleggen! De politie gebruikt sirenes en zwaailichten alleen bij een Prio 1-melding, waarbij direct gevaar dreigt. Bij hoge snelheid zonder sirenes moet de politie snel ter plaatse zijn, maar wil verdachten niet waarschuwen. 's Nachts, in woonwijken, kan een Prio 1-rit zonder sirene, maar met blauwe lampen plaatsvinden. Als een politiewagen bij een stoplicht of kruispunt de sirenes kort aanzet, hebben ze wel haast, maar geen Prio 1. Dit gebeurt voor de veiligheid van alle weggebruikers. De politie heeft ontheffing van veel verkeersregels, iets waar Jij je als burger zich wel aan moet houden. Dudelijk toch?
Michel (14-9-2024 om 13:14)
@rickroll en @thijs, jullie reactie op dit artikel slaat nergens op. Het gaat over, een aso die aan het bumperkleven is.
Middelburger (14-9-2024 om 08:21)
@ Fetish, ik denk dat ''heen en weer gummen'' met de banden wilt zeggen dat je aan het slingeren bent. Zie je sommige knuppels nog weleens doen op de scooter wanneer ze achter je rijden en het duurt te lang.
Timsalabim (13-9-2024 om 19:31)
Rik/rol je kan gewoon lezen op de website van de Politie waarom ze dit doen en dat ze daar een ontheffing voor hebben…. Maargoed, volgens mij heb je een beetje last van het calimero complex….
R3 (13-9-2024 om 15:17)
@rik/rol daar hebben ze ontheffing voor ken je regels knaapje.
Motormuis (13-9-2024 om 14:56)
Benieuwd voor wat hij allemaal een bekeuring heeft gekregen!!
Cookie-instellingen beheren