Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Fietser met speedpedelec botst met auto Gapinge

Toegevoegd: 13-09-2024, 07.54 uur
Door: Roland de Jong

GAPINGE - Een fietser op een speedpedelec is vrijdagochtend gewond geraakt bij een botsing met een auto. Dat gebeurde aan de rand van Gapinge. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde rond 07.05 uur bij een verkeersremmer op de Dorpsstraat. De fietser reed hier op een zogenoemde speedpedelec: een elektrische fiets die net zo hard kan als een bromfiets, maximaal 45 kilometer per uur. Een helm is verplicht en het slachtoffer droeg deze ook. Het slachtoffer liep echter wel andere verwondingen op.

Na controle door een rapid responder werd ook een regulier ambulanceteam opgeroepen. Dit heeft de man rond 07.50 uur met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. De automobilist bleef ongedeerd. De speed pedelec is weggebracht door de politie. De betrokken personenauto liep schade op aan de voorzijde. Een takelwagen bleek niet nodig te zijn.

Vanwege het ongeluk was enige tijd geen verkeer mogelijk over de Dorpsstraat. Rond 07.30 uur kon het overige verkeer weer passeren.

Foto's


Locatie op de kaart

Laatste nieuwsvideo's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
fietser2 (13-9-2024 om 13:21)
Zo te zien heeft de fietser de automobilist volledig gemist, maar de auto de fietser niet. Een leermoment. Wens de fieter spoedig herstel toe.
peter (13-9-2024 om 12:55)
Allereerst dat is geen fiets. Dat is een brommer. Hij heeft ook een kentekenplaat en dient verzekerd te zijn. Raar dat zo`n ding dus als fiets wordt aangemerkt dus is de automobilist altijd de klos om de schade te betalen. Maar dan, Gapinge? Het is met Zoutelande, Domburg en Veere de veiligste fiets plaats van de gemeente Veere. De kans op een ongeval is nihil.
fietser (13-9-2024 om 11:20)
Snelheid van speedpedelec in beb. kom ook maar 30 km/u en auto voorrang van rechts? Hoop dat letsel meevalt. Sterkte voor beiden.
Cookie-instellingen beheren