Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
68 files van totaal 218 km

Explosief door brievenbus woning Eemstraat Oost-Souburg

Toegevoegd: 15-09-2024, 05.09 uur
Door: Eugène Harthoorn

OOST-SOUBURG – Afgelopen nacht heeft er zich een explosie voorgedaan bij een woning aan de Eemstraat in Oost-Souburg. De politie doet onderzoek naar dit geweldsincident.

Halverwege de nacht van zaterdag op zondag werd een woning aan de Eemstraat in Oost-Souburg het doelwit van een explosie. Door nog onbekende personen werd er vuurwerk door de brievenbus van de desbetreffende woning gegooid. Met een luide knal werd de deur kapot geblazen.

Meerdere eenheden van de politie en een medewerker van de politie die gespecialiseerd is in explosieven zijn ter plekke gekomen om de zaak te onderzoeken. De politie heeft een gedeelte van de straat afgezet ten bate van het onderzoek. De politie heeft uitgebreid sporenonderzoek in en rond de woning gedaan. Daarbij zijn enkele sporen in beslag genomen. Omstreeks 04.40 uur werd de straat weer vrijgegeven. Bij het incident raakte niemand gewond.

Foto's

Locatie op de kaart

Laatste nieuwsvideo's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (16-9-2024 om 11:40)
@Arnold: Zoals ik schreef... veel illegaal vuurwerk komt binnen via het Oostblok, ook de cobra, niet gemaakt in het Oostblok. Net zoals heel veel ander vuurwerk dat niet wordt gemaakt in het Oostblok maar wel via die weg hier binnen komt.
Arnold (16-9-2024 om 07:15)
Uit oostblok.........? De Cobra wordt gewoon gemaakt door vuurwerkfabrikant Di Blasio Elio in Italië. Kan gewoon in ons fijne verenigd Europa.
De hoge hoed (15-9-2024 om 21:56)
Eigenlijk helpt hier niks tegen. Wel zou het kunnen helpen, als de politie meer undercover gaat op straat. Criminelen zien politie met hun felle kleuren al van ver aankomen. Dat werkt niet als je criminelen wil agschrikken. Ja, ik weet dat de politie herkenbaar moet zijn, maar dat kan ook dmv badges die je kunt vragen wil je zeker zijn dat het de politie is die jou foullieerd. Alleen zo kun je stappen zetten maar in Nederland loopt men op dit punt achter. Infiltreren en ook undercover maakt criminelen bang.
job (15-9-2024 om 15:10)
Auto ongeluk (ad jonkers) verbied alle autos en dubbele straffen.....
Ad Jonkers (15-9-2024 om 14:21)
@Vlissinger @Jac Even goed lezen; Ik schrijf "een totaalverbod op vuurwerk". Dus legaal en illegaal. En niet alleen uit het Oostblok. Ga de grens maar over met België en men kan onbeperkt - het gehele jaar door- vuurwerk kopen.
Jac (15-9-2024 om 13:06)
Das natuurlijk geen legaal vuurwerk, dus een verbod is zinloos. Gevalletje verloedering normen en waarden in NL. Meeste illegale vuurwerk komt via het Oostblok naar binnen, grenscontroles weer invoeren?. Nederland/west Europa valt uit elkaar. Je kan je nu nog een beetje afzijdig houden in de paar betere wijken, maar dat houd ook een keer op.
Cookie-instellingen beheren