Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie neemt twee gelblasters in beslag in Vlissingen

Toegevoegd: 17-09-2024, 19.37 uur
Politie neemt twee gelblasters in beslag in Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft dinsdagavond in Vlissingen twee zogeheten gelblasters in beslag genomen nadat jongeren ermee hadden geschoten in een speeltuintje.

Rond 18.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat in een speeltuintje aan de Nieuwe Bonedijkelaan een aantal jongeren vanaf scooters en fatbikes in de grond aan het schieten was. Volgens de melder gebruikten de jongen op echte wapens lijkende voorwerpen. Agenten gingen hierop ter plekke en troffen vervolgens op het Pablo Picassoplein een groep jongeren.

Er werd een nader onderzoek ingesteld en hierbij werden in twee scooters gelblasters aangetroffen. "Gelblasters zijn voorwerpen in de vorm van meestal pistolen of geweren waarmee ‘waterballetjes’ met kracht worden afgeschoten. Een gelblaster wordt gezien als speelgoed, als het voldoet aan de Europese speelgoedrichtlijn. Het moet zijn bestemd om door kinderen jonger dan 14 jaar bij het spelen te worden gebruikt. Ander gebruik van dit speelgoed, dus ermee dreigen of mensen beschieten maakt het een verboden wapen volgens de Wet wapens en munitie", aldus de politie.

"Een gelblaster die niet voldoet aan de Europese Speelgoed richtlijn en die qua vorm en afmeting precies lijkt op een echt vuurwapen, is sowieso een verboden wapen van de Wet wapens en munitie. De kleur van de gelblaster is niet belangrijk; voor de wet telt alleen de vorm en de afmeting. Als politie gaan we er bij een melding vanuit dat het mogelijk om een echt vuurwapen gaat. We nemen het zekere voor het onzekere", zo legt de politie uit.

De beide gelblasters zijn in beslag genomen. Tegen twee jongeren een proces verbaal opgemaakt voor het bezit ervan.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad Jonkers (18-9-2024 om 07:07)
Verrassend? Nee. absoluut niet. Zijn alvast aan het oefenen voor het "echte werk".
PietM (18-9-2024 om 00:06)
Middengebied… gevalletje jong geleerd oud gedaan.
Ronald (17-9-2024 om 22:24)
Goed werk fijn om te horen dat wij jullie betalen om zulke onnozele dingen te doen stelletje trieste wouten
Cookie-instellingen beheren