Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
74 files van totaal 275 km

Tienduizenden euro's belastingschuld geïnd bij controle

Toegevoegd: 20-09-2024, 16.32 uur
De controle vond maandag plaats in havengebied Vlissingen-Oost.
De controle vond maandag plaats in havengebied Vlissingen-Oost.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Bij een grootschalige verkeerscontrole in het havengebied Vlissingen-Oost is onlangs voor tienduizenden euro's aan openstaande belastingschulden geïnd. Ook werden verschillende bekeuringen uitgedeeld. Eén persoon werd ingesloten.

Studenten van de politieacademie controleerden maandag samen met de Belastingdienst, de Douane en de Koninklijke Marechaussee. In totaal werd 13 keer proces-verbaal opgemaakt. Er werd onder meer geconstateerd dat vijf personen reden onder invloed van verdovende middelen. Eén persoon reed met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Verder werd bekeurd voor het bezit van softdrugs en het rijden met een onverzekerd voertuig. Daarnaast bleek te worden gereden met een voertuig dat de zogeheten WOK-status had. Zo'n voertuig moet eerst opnieuw gekeurd worden voordat het de openbare weg op mag, bijvoorbeeld omdat er technisch iets mis is.

Eén van de gecontroleerde personen bleek nog gesignaleerd te staan vanwege een eerder delict. Deze werd direct aangehouden en overgebracht naar Torentijd. Door de Belastingdienst werd beslag gelegd op negen voertuigen. Dit vanwege achterstallige betalingen. Aansluitend werd nog in totaal 32.355 euro aan openstaande bedragen geïnd.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren