Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 59 km

Doorzoekingen na grote drugsvondst haven Vlissingen

Toegevoegd: 24-09-2024, 12.40 uur
In juni werd in de haven 3.600 kilo cocaïne ontdekt.
In juni werd in de haven 3.600 kilo cocaïne ontdekt.
© Foto: Openbaar Ministerie
Door: Roland de Jong

ZWIJNDRECHT - In het Zuid-Hollandse Zwijndrecht hebben vandaag meerdere doorzoekingen plaatsgevonden naar aanleiding van een grote drugsvangst deze zomer in de haven van Vlissingen.

Op woensdag 19 juni trof de douane tussen een lading bananen uit Ecuador een hoeveelheid van maar liefst 3.600 kilo cocaïne aan. De drugs, die volgens het OM een straatwaarde hadden van ruim 270 miljoen euro, zouden moeten worden verscheept naar Duitsland maar werden tijdens een reguliere controle ontdekt en vervolgens vernietigd.

Volgens de politie werden vandaag in Zwijndrecht een garage, een bedrijfspand en een woning doorzocht. In de woning werd de bewoner aangehouden als verdachte. In het onderzoek werden overigens al eerder arrestaties verricht. Direct na de vondst werd een 27-jarige Middelburg aangehouden als verdachte.

De Middelburger werd al snel weer vrijgelaten omdat er onvoldoende verdenking overbleef om hem nog langer vast te houden. Een 64-jarige vrachtwagenchauffeur werd een dag later opgepakt. Hij moest wel langer vast blijven zitten. Het onderzoek loopt nog.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren