Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 24 km

Flink wat overtredingen bij controles op Walcheren

Toegevoegd: 25-09-2024, 11.36 uur
Er werden flink wat overtredingen geconstateerd.
Er werden flink wat overtredingen geconstateerd.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Dennie Minderhoud

MIDDELBURG - Bij integrale controles in Middelburg en Vlissingen hebben handhavers dinsdag tientallen overtredingen geconstateerd. Er werden diverse boetes uitgedeeld. Ook werd een naheffing opgelegd en werd een voertuig in beslag genomen.

Tussen 14.00 en 17.30 uur werd gecontroleerd bij de Schietbaan in Middelburg. 's Avonds werd gecontroleerd rond het Baskenburgplein in Vlissingen. Op de wegen rond deze locaties reden auto’s en motoren van politie en douane. Als er aanleiding toe was, werden voertuigen meegenomen naar de controlelocatie.

Ruim honderd voertuigen en hun inzittenden werden aan een nadere inspectie onderworpen. Bij ongeveer dertig voertuigen of personen was iets justitieel, strafrechtelijk en/of fiscaal niet in orde of wordt nader onderzoek gedaan. Bij één voertuig werd in de laadruimte een aantal dozen met in totaal 106 sloffen illegale sigaretten aangetroffen. Deze zijn door de douane in beslag genomen en de eigenaar krijgt daarnaast een naheffing van € 8.000 plus een boete. Vier eigenaren van een voertuig ontvangen een naheffing vanwege het oneigenlijk gebruik van een buitenlands kenteken.

Door de politie werden 15 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden, het rijden zonder rijbewijs, onnodig geluid veroorzaken, te hard rijden en als Nederlander langer dan de toegestane periode rijden met een buitenlands voertuig.

Verder werd een zogeheten MMBS-voertuig (motorrijtuig met beperkte snelheid) in beslag genomen voor nader onderzoek. Dit omdat het vermoeden bestond dat deze harder reed dan de toegestane snelheid. Daarnaast reden vier bestuurders onder invloed van drugs waarvoor ze een rijverbod kregen.

De sociale recherche van Orionis Walcheren gaat bij vijf personen nader onderzoek doen naar de rechtmatigheid van de uitkering. Tot slot leverde de controle veel informatie op die door de deelnemende partijen (gemeenten, politie, Douane, Belastingdienst, Orionis Walcheren en Sabewa Zeeland) kan worden gebruikt in lopende en eventuele nieuwe onderzoeken, zo laat een woordvoerder weten.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren