Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Eis: 2 jaar cel vanwege misbruik dochter en stiefdochter

Toegevoegd: 25-09-2024, 19.02 uur
Eis: 2 jaar cel vanwege misbruik dochter en stiefdochter
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Dennie Minderhoud

MIDDELBURG - Als het aan de officier van justitie ligt wordt de 62-jarige A. N. uit Yerseke veroordeeld tot een celstraf van twee jaar waarvan acht maanden voorwaardelijk. Daarnaast zou hij een schadevergoeding van in totaal 14.000 euro aan zijn slachtoffers moeten betalen.

De zaak tegen de Yersenaar diende woensdag voor de Middelburgse rechtbank. N., die niet naliet telkens te herhalen dat hij veel spijt had en dat 'het hem was vergeven', wordt ervan verdacht in de periode van eind mei 1997 tot en met eind mei 2001 zijn dochter seksueel te hebben misbruikt. Het meisje was toen het begon twaalf jaar en het zou zijn gebeurd in de vrachtwagen waarin hij reed, thuis en tijdens vakantie in Friesland. Er kwam een eind aan zijn handelen toen het meisje een vriend kreeg.

Enkele jaren later, tussen 2012 tot en met begin februari 2022, zou de man zich diverse keren aan zijn stiefdochter hebben vergrepen. Het begon toen ze acht jaar was. Toen een en ander boven water kwam volgden er enkele zogeheten confronterende gesprekken in de kerk en meldde N. zich op 'advies' van één van de dochters bij de politie om daar zijn seksueel misbruik op te biechten. Zou hij dat niet doen, dan zou ze aangifte doen. Tegen de politie zei N. letterlijk "Ik moet een melding doen omdat mijn dochter dat wil".

Volgens de reclassering neigt N. naar de slachtofferrol en zou hij moeten worden behandeld. "Onnodig, want het zal niet meer gebeure", zei N. vandaag. Uitspraak over twee weken.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren