Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arbeidsmigranten vaak gehuisvest zonder vergunning

Toegevoegd: 25-09-2024, 19.16 uur
Arbeidsmigranten vaak gehuisvest zonder vergunning
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Dennie Minderhoud

TERNEUZEN - Tijdens een controle op kamerverhuur aan arbeidsmigranten zijn dinsdagavond in de gemeente Terneuzen flink wat overtredingen geconstateerd. Van de 53 gecontroleerde woningen hadden maar liefst 45 niet de vereiste vergunning. Verder waren er onder meer problemen met de brandveiligheid en ook waren bouwkundige zaken niet op orde.

Volgens de gemeente, die de controle samen met de politie uitvoerde, werden in de 45 woningen waarbij de vergunning niet op orde was in totaal 97 arbeidsmigranten gehuisvest. Twaalf woningen voldeden niet aan de brandveiligheidsvoorschriften. Zo ontbraken rookmelders of bleken deze wel aanwezig maar niet te werken.

In dertien woningen stelden de toezichthouders overtredingen vast van het Besluit bouwwerken leefomgeving. Het ging onder meer om een trap die niet veilig gebruikt kon worden, schimmel op de muren door onvoldoende ventilatie en (te kleine) kamers die niet voldeden aan de voorschriften voor huisvesting van arbeidsmigranten. Twee woningen bleken te zijn opgedeeld in kleinere kamers, zogenoemde onzelfstandige wooneenheden. Dat is niet toegestaan.

In totaal 79 arbeidsmigranten bleken niet te zijn aangemeld in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente. In één woning was sprake van overtreding van de voorschriften van de verleende vergunning voor flexwonen. Op vier adressen was sprake van opslag van afvalstoffen in de achtertuin en/of het onjuist scheiden van huishoudelijke afvalstoffen in rolcontainers.

Eén woningeigenaar heeft niet op tijd een einde gemaakt aan een eerder geconstateerde onrechtmatige of illegale situatie. Daardoor moet hij nu een opgelegde dwangsom aan de gemeente betalen. Gelukkig waren er ook positieve zaken te melden. Bij zeven woningen bleken de geldende regels nu wel te worden nageleefd, terwijl dat bij een vorige controle niet het geval was.

De controles vonden plaats in Hoek, Philippine, Sas van Gent, Sluiskil en Terneuzen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (25-9-2024 om 19:56)
Maar dat is helemaal logisch; Zij komen uit corrupte landen en staan graag gebukt om uitgebuit te worden Ook de bedrijven die gebruik van maken van deze "zwartwerk/naar de bodem prostitutie" ook even een procesverbaal sturen zo dat fatsoenlijke/legale huisvestiging mogelijk is
Cookie-instellingen beheren