Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 3 km

Man veroordeeld voor ontucht met vier Zeeuwse kinderen

Toegevoegd: 25-09-2024, 20.43 uur
Man veroordeeld voor ontucht met vier Zeeuwse kinderen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Dennie Minderhoud

MIDDELBURG - Een man uit Bodegraven is vanmiddag in de rechtbank in Middelburg vanwege ontucht met vier Zeeuwse kinderen veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 24 maanden en tbs met voorwaarden. Ook moet hij de slachtoffers en hun ouders een schadevergoeding betalen.

De rechtbank achtte het onomstotelijk bewezen dat de man uit Bodegraven zich schuldig heeft gemaakt aan het uitvoeren van diverse seksuele handelingen met vier Oost-Souburgse jongens. De ontucht zou zijn gepleegd van eind juli 2020 tot en met begin augustus vorig jaar. De man bleef in die periode vaak logeren als vriend van de familie. De Bodegraver had ook kinderporno in zijn bezit.

De handelingen vonden plaats bij de jongens thuis en op vakantieadressen. Alle slachtoffers waren jonger dan 16 toen het misbruik plaatsvond. Naast de celstraf en gedragsbeïnvloedende maatregelen (TBS) heeft de man ook een contactverbod opgelegd gekregen. Daarnaast moet hij zogezegd schadevergoedingen betalen. Elk kind krijgt een schadevergoeding van 2.500 euro, de ouders krijgen 5.705 euro.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren