Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrijdag kans op zware windstoten: Code geel

Toegevoegd: 26-09-2024, 15.00 uur
Vrijdag kans op zware windstoten: Code geel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Dennie Minderhoud

MIDDELBURG - Het KNMI heeft voor vrijdag code geel aangekondigd wegens kans op zware windstoten. Vooral in de kustgebieden kan dit leiden tot overlast. Vanmiddag geldt code geel ook, maar dan vanwege de kans op onweer.

Code geel geldt vrijdag van middernacht tot 15.00 uur 's middags. Vrijdag zal volgens het KNMI aan het begin van de nacht de wind flink in kracht toenemen. De zware windstoten komen uit het zuidwesten en bereiken snelheden van 75 tot 90 kilometer per uur, aan de kust mogelijk plaatselijk 90 tot 100 kilometer per uur.

De zware windstoten kunnen hinder opleveren voor het verkeer en er is kans op het afbreken van boomtakken, zo waarschuwen de meteorologen. Ook kunnen rondvliegende voorwerpen zoals dakpannen gevaar opleveren, aldus het meteorologisch instituut. 

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren