Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Integrale controle bij bedrijven Arnestein Middelburg

Toegevoegd: 26-09-2024, 16.06 uur
Integrale controle bij bedrijven Arnestein Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Dennie Minderhoud

MIDDELBURG - Bij integrale controles bij bedrijven op Arnestein in Middelburg zijn diverse overtredingen geconstateerd. De overtredingen liepen uiteen van milieu- tot huisvesting-gerelateerd. Er werden ook 150 houders voor vapes in beslag genomen, zo meldt de gemeente Middelburg.

Er werden acht bedrijven bezocht. Op drie locaties zijn overtredingen op milieugebied geconstateerd, zoals het niet doen van een verplichte milieumelding en het niet voldoen aan de regelgeving voor het spuiten van voertuigen. Voor deze overtredingen wordt een bestuurlijk handhavingstraject opgestart.

Bij één loods was een gedeelte van het pand ingericht als woning waar werd geslapen/verbleven. Dit is niet toegestaan volgens het bestemmingsplan. De huurder krijgt twee weken de tijd om de spullen weg te halen. In een andere loods werden ongeveer 150 houders voor vapes aangetroffen. De eigenaar had geen vergunning om deze te verkopen en heeft afstand gedaan van de partij. 

De Middelburgse burgemeester Yvonne van Mastrigt laat weten dat acties zoals deze ervoor zorgen dat eerlijke bedrijven de ruimte krijgen om te ondernemen op een plek waar ze met trots klanten en gasten kunnen ontvangen. "Recente vondsten van onder andere een drugslab en een illegale tabakssnijderij en -drogerij tonen aan dat deze controles noodzakelijk zijn en blijven", aldus Van Mastrigt.

De gemeente, het Districtelijk Interventieteam Zeeland, de politie, RUD Zeeland, Orionis Walcheren en het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) maakten deel uit van het onderzoeksteam.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren