Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuw hekwerk eerste stap in strijd tegen havencriminaliteit

Toegevoegd: 26-09-2024, 16.09 uur
Het bord moet effectieve handhaving mogelijk maken.
Het bord moet effectieve handhaving mogelijk maken.
© Foto: Els Swart
Door: Dennie Minderhoud

RITTHEM - In het havengebied Vlissingen-Oost zijn de afgelopen periode extra hekken geplaatst. Het gaat om een eerste stap in de strijd tegen criminaliteit in de haven.

De hekken zijn geplaatst rond de Bijleveldhaven en dienen als een eerste fysieke barriere tegen insluipers. Het hekwerk zal de komende tijd uitgebreid worden met slimme functies zoals bewegingsdetectie en een gesloten netwerk van camera's. De Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar onthulde vandaag na een toespraak een informatiebord dat mensen erop moet wijzen waarvoor het hekwerk uiteindelijk dient. Dit maakt het handhaven eenvoudiger, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Het nieuwe hek sluit de haven niet hermetisch af. Een belangrijke functie is dat het de openbare ruimte onderscheidt van het havengebied. Het informatiebord en het hek maken duidelijk waar openbaar gebied eindigt en waar het havengebied begint. Dit maakt het mogelijk om personen die zich zonder goede reden in het havengebied bevinden, te weren en criminele activiteiten aan te pakken.

De werkzaamheden moeten in 2025 afgerond zijn.

Zie ook:

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Connie (26-9-2024 om 16:24)
Een informatiebord? Net als overal die zgn veiligheidsborden door heel het havengebied ! Beetje triest dat er door 1 specifiek bedrijf NOOIT op gehandhaafd word, met als gevolg dat wij ons kind kwijt zijn. HANDHAVING dat moet er zijn, alsof die criminelen eerst een bord gaan lezen !
Cookie-instellingen beheren