Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 144 km

Zeilbootje in de problemen op Veerse Meer

Toegevoegd: 30-09-2024, 15.21 uur
De KNRM schoot te hulp.
De KNRM schoot te hulp.
© Foto: Dennie Minderhoud
Door: Dennie Minderhoud

VROUWENPOLDER - Een zeilbootje is aan het begin de middag in de problemen geraakt op het Veerse Meer bij Vrouwenpolder. De KNRM moest er aan te pas komen om het bootje en de opvarenden in veiligheid te brengen.

Om 13.50 uur werd melding gemaakt van het in problemen zijnde zeilbootje. De vrijwilligers van KNRM-reddingsstation Veere rukten uit met hun reddingsboot 'Oranje'. Omdat de locatie van het incident gemeld was bij boei VM98, die ter hoogte van de meest westelijke voetgangersbrug over de N57 in het water ligt, ging men daar als eerste poolshoogte nemen. Hier bleek echter geen prake te zijn van een noodsituatie, waarna de bemanning van de reddingsboot actief bleef zoeken naar het daadwerkelijke incident.

Uiteindelijk bleek bij de aanlegsteigers ter hoogte van de Noorddijk bij Vrouwenpolder een vaartuig in de problemen te zijn geraakt. Het zeilbootje was hier, vermoedelijk door de harde wind, uit koers geraakt en gevaarlijk dicht tegen de kant komen te liggen. Aangezien de bemanning van het zeilbootje het vaartuig daar niet op eigen kracht weg kon krijgen, had zij de hulp van de KNRM ingeroepen. De redders hebben het zeilbootje losgetrokken van de kant en daarna een sleepverbinding aangebracht om het zeilbootje naar de jachthaven van Kamperland te slepen.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren