Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 12 km

Brand in kelder Graauw blijkt lastig te blussen

Toegevoegd: 01-10-2024, 18.20 uur
De brandweer rukte uit met drie blusvoertuigen.
De brandweer rukte uit met drie blusvoertuigen.
© Foto: Brandweer Kloosterzande
Door: Roland de Jong

GRAAUW - In de kelder van een pand aan de Dorpsstraat in Graauw heeft dinsdagmiddag brand gewoed. De brandweer schaalde op naar middelbrand en heeft de brand geblust.

De brand werd rond 13.55 uur ontdekt waarna twee blusvoertuigen werden opgeroepen. Een uur later werd formeel opgeschaald naar middelbrand toen de zogenoemde Cobra-unit uit Sluiskil werd gealarmeerd. Met behulp van het cobrasysteem kunnen gaten worden gemaakt zodat een ruimte van buitenaf geblust kan worden.

Tot inzet van het cobrasysteem kwam het vandaag niet: de brandweer besloot uiteindelijk toch om de kelder, die volgens de brandweer op sommige plaatsen slechts 50 centimeter hoog en daardoor slecht bereikbaar was, gewoon vol te laten lopen met water. Rond 15.55 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren