Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
28 files van totaal 116 km

5,5 Jaar cel geëist voor gewapende overval Goes

Toegevoegd: 02-10-2024, 18.23 uur
Volgens het OM zou de man gewapend onder andere een Rolex hebben ontvreemd.
Volgens het OM zou de man gewapend onder andere een Rolex hebben ontvreemd.
© Foto: Roland de Jong
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Tegen de 29-jarige Middelburger C. I. is woensdag een gevangenisstraf van 5,5 jaar geëist. Hij wordt onder andere verdacht van het plegen van een overval in Goes.

I., die zowel ontkent als zich op zijn zwijgrecht beroept  ,,Ik laat het woord over aan mijn advocaat'', wordt ervan verdacht in de nacht van 23 juni vorig jaar een gewapende overval te hebben gepleegd in een woning aan het Ravelijn de Grenadier in Goes. In het holst van de nacht  zou I. via een openstaande deur op het balkon naar binnen zijn geslopen en gewapend met een vuurwapen de bewoner van zijn Rolex-horloge, enkele gouden armbanden en sjaals te hebben beroofd. I. 'ontdekte' het prijzige horloge op Instagram. Daar werd het slachtoffer tijdens de Roze Zaterdag in Goes gefotografeerd. Twee medeverdachten van de overval zijn vooralsnog spoorloos.

I. kwam in beeld naar aanleiding van tv-beelden op 'Opsporing Verzocht'. Volgens de zus van I. en ex-schoonouders die I. direct herkenden kon hij worden aangehouden. Naast de overval wordt I. nog verdacht van een bedrijfsinbraak bij RTE in Goes, waar een laptop en veel geld werd buitgemaakt. Ook dat ontkent I. I. is overigens geen onbekende van justitie. De rechtbank zal over twee weken uitspraak doen in deze zaak.

Enkele jaren geleden werd hij al veroordeeld voor een overval in Veere. Daar kreeg hij drie jaar cel waarvan een jaar voorwaardelijk opgelegd.  

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren