Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 68 km

Agent geraakt, levensgevaarlijke achtervolging gestaakt

Toegevoegd: 03-10-2024, 07.45 uur
Agent geraakt, levensgevaarlijke achtervolging gestaakt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Een automobilist die gisteren in Terneuzen aan de kant was gezet door politieagenten heeft één van hen geraakt toen hij wegvluchtte. De achtervolging die volgde, werd gestaakt omdat de situatie te gevaarlijk werd, zo meldt de politie.

Politieagenten zagen woensdagavond een voertuig rijden waarvan hen bekend was dat de bestuurder geen geldig rijbewijs had. De persoon werd bovendien gezocht voor een mishandeling die eerder die avond was gepleegd. Reden genoeg om het voertuig aan de kant te zetten.

Bij de Kennedylaan kon de automobilist staande worden gehouden. Toen de bestuurder werd aangesproken, ging deze er echter plotseling vandoor. Hierbij raakte hij één van de politieagenten. De achtervolging werd ingezet en volgens de politie reed de automobilist met hoge snelheid door de binnenstad.

Via de Kennedylaan en de Meester F.J. Haarmanweg leidde de achtervolging naar de Tractaatweg. "De bestuurder reed tijdens zijn vluchtpoging door rood en tegen de richting in. Op de Tractaatweg reed de automobilist zelfs zonder verlichting. Hij haalde snelheden tot 178 kilometer per uur", aldus de politie.

Omdat de identiteit van de bestuurder al bekend was, werd op een gegeven moment besloten om de achtervolging te staken. "Dit vanwege de hoge gevaarzetting voor het overige verkeer", zo legt de politie uit. De verdachte zal zich later moeten verantwoorden voor onder andere het negeren van een stopteken en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Verder wordt de persoon vervolgd voor het overschrijden van de maximum snelheid in de bebouwde kom met maar liefst 73 kilometer per uur. Ook wordt artikel 5a van de Wegenverkeerswetgeving aangehaald. Dit houdt in dat het verboden is je opzettelijk zo te gedragen in het verkeer dat de verkeersregels in ernstige mate worden geschonden en daardoor voor anderen sprake is van het risico op zwaar lichamelijk of levensgevaarlijk letsel.

De agent die door de wegrijdende automobilist werd geraakt, heeft aangifte gedaan.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bert kaiser (3-10-2024 om 10:15)
inderdaat levens gevaarlijk ,reden door mijn straat met en belachelijke snelheid, nergens voor nodig als je toch al weet wie het is
Sjaak (3-10-2024 om 09:09)
Jammer dat ze hem lieten gaan……. Les 1 op de Politieschool moest zijn: Niet stoppen ? Pistool op de achterruit en een paar 9 mm ter patronen er door jagen ! We zijn een te slappe maatschappij aan het worden.
Mijn mening (3-10-2024 om 08:30)
Gelukkig is dus bekend wie het is en zal dus vlug gepakt worden. Moet wel een lomp persoon zijn.
Ad Jonkers (3-10-2024 om 08:15)
Die "bekende" denkt in aanmerking te komen voor stapelkorting. On topic; hoe kan zo'n potentiële verkeersmoordenaar gewoon rond rijden?
Cookie-instellingen beheren