Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 43 km

Duikers Marine bergen drie zeemijnen in Vlissingen

Toegevoegd: 03-10-2024, 12.42 uur
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - De zeemijnen die voor de zomervakantie in Vlissingen bij werkzaamheden in de bodem voor de Piet Heinkade zijn gevonden, worden deze week geruimd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD).

Eind mei werden in de binnenhaven van Vlissingen meerdere zeemijnen aangetroffen. Direct werd de EODD opgeroepen om te kijken naar de situatie. Omdat er geen ontstekers in de mijnen bleken te zitten, konden deze blijven liggen totdat het explosievenonderzoek was afgerond en er een ruimingsplan was gemaakt. Dit plan is nu gereed.

De drie zeemijnen van het type BM1000 zullen aan boord van een marineschip worden gebracht en afgevoerd via de sluizen. "Het is niet noodzakelijk om de Piet Heinkade te ontruimen of af te zetten. Er zijn dus geen gevolgen voor omwonenden en omliggende bedrijven", zo laat de gemeente Vlissingen weten. Omwonenden hebben wel een brief gehad met informatie.

Tijdens het vervoer van de zeemijnen door de sluis zal het marinevaartuig als enige schip in de sluis schutten. "De stremming in verband met het schutten zal ongeveer dertig minuten tot maximaal een uur duren en eenmaal per dag plaatsvinden", aldus de gemeente. De EODD en de gemeente houden er rekening mee dat de ruiming van de zeemijnen meerdere dagen kan duren.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren