Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 43 km

Twee jonge fraudeurs opgepakt in Kapelle en Kruiningen

Toegevoegd: 03-10-2024, 12.56 uur
Twee jonge fraudeurs opgepakt in Kapelle en Kruiningen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

KAPELLE – De politie heeft gisterenmiddag twee jonge helpdeskfraudeurs aangehouden in Kapelle. Meerdere personen waren door hen benaderd.

Woensdagmiddag ontving de politie rond 17.00u uur een melding dat er iemand van de bank langs was geweest bij een 68-jarig slachtoffer uit Kruiningen en diverse spullen buit had gemaakt. Daarna kwamen er meer meldingen vanuit Kapelle binnen van mensen die gebeld werden door zogenaamde bankmedewerkers. Een van die meldingen betrof een actueel incident en het vermoeden bestond dan ook dat de ‘bankmedewerkers’ nog aan de deur moesten komen.

Diverse politieagenten zijn daarom direct naar Kapelle gereden op zoek naar de verdachten. Het voertuig waar de twee verdachten in zaten, werd uiteindelijk aangetroffen bij een pinautomaat in Hansweert. Een van de verdachten, een 17-jarige jongen uit Sint-Oedenrode werd aangehouden nadat hij klaar was met pinnen en terug naar de auto liep.

De bestuurder besloot op dat moment er vandoor te gaan. Na een korte achtervolging werd de 20-jarige bestuurder uit Helmond aangehouden op de Oude Rijksweg in Kruiningen. Het voertuig kwam tot stilstand gekomen door een blokkade van een politieauto. Tijdens de achtervolging werden er diverse goederen uit de auto gegooid, die vermoedelijk van eerder gemaakte slachtoffers zijn.

De politie is nog op zoek naar mensen die gisteren mogelijk door hen gebeld zijn en slachtoffer zijn geworden. Contacten kan via 0900-8844.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (3-10-2024 om 13:27)
ik en ook veel anderen zouden wel een willen weten of de gedupeerden ook schadeloos gesteld worden door deze twee rotzakken of word het weer een praatje van foei foei niet meer doen hoor .rechters word eens wakker want door jullie softe uitspraken word de ergernis onder de ''goede'' burgers steeds maar erger
Vlissingse (3-10-2024 om 13:15)
Kudos politie!
Cookie-instellingen beheren