Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Loods Ampèreweg Middelburg voor half jaar dicht na drugsvondst

Toegevoegd: 07-10-2024, 18.57 uur
Loods Ampèreweg Middelburg voor half jaar dicht na drugsvondst
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De burgemeester van Middelburg heeft vanmiddgag een loods aan de Ampèreweg in Middelburg voor een periode van zes maanden gesloten. In de zomer werd in het pand  spullen en middelen voor het vervaardigen van harddrugs gevonden.

De politie trof 21 augustus in het pand de drugs aan. De politie was de loods binnengetreden omdat er vermoedens waren dat er drugs aanwezig was. Dit bleek het geval. Er lag 80 kilo aan poeder.

Voordat de burgemeester een drugspand kan sluiten moet de gemeente een juridische procedure doorlopen. Daarom zit er enige tijd tussen de datum waarop de spullen zijn gevonden en de daadwerkelijke sluiting. De sluiting is op basis van artikel 13b van de Opiumwet (ook wel Wet Damocles genoemd) en het bijbehorende gemeentelijke Damoclesbeleid. Dit beleid houdt in dat als er een handelshoeveelheid harddrugs en/of materialen en stoffen die worden gebruikt voor de productie van drugs worden aangetroffen, een pand tijdelijk wordt gesloten. Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de situatie en herhaling te voorkomen.

De sluiting is voor de duur van 6 maanden. De loods is voor die periode verzegeld en er zijn aankondigingen op de deuren gehangen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren