Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man (27) uit Goes hoort eis 6,5 jaar cel voor invoer drugs en witwaspraktijken

Toegevoegd: 07-10-2024, 19.39 uur
Man (27) uit Goes hoort eis 6,5 jaar cel voor invoer drugs en witwaspraktijken
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

GOES - Het Openbaar Ministerie (OM) in Breda eist tegen elf verdachten uit onder meer Steenbergen, De Heen, Goes en Spijkenisse celstraffen tot bijna elf jaar voor grootschalige invoer van verdovende middelen en witwassen. “De verdachten hebben bij het plegen van de feiten puur uit winstbejag gehandeld”, zei de officier van justitie.

Onderzoek Pamukkale begon in november 2022 op basis van TCI-informatie (Team Criminele Inlichtingen)  over een vader en zoon uit Steenbergen die zich met anderen zouden bezighouden met import van grote hoeveelheden cocaïne en witwassen van de opbrengsten.Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat de verdachten gebruikmaakten van Exclu, een versleutelde berichtenservice. Nadat die communicatiedienst in 2022 werd gekraakt, konden steeds meer verdachten worden geïdentificeerd.Uit de onderschepte chats bleek dat twaalf verdachten in wisselende samenstellingen honderden kilo’s cocaïne (en later ketamine) verhandelden en grote sommen geld aan elkaar overdroegen. In de onderlinge gesprekken werd gesproken over bedragen van 21.000 euro, 450.000 euro, oplopend tot 1000.000 euro.

Volgens het Openbaar Ministerie bestond er binnen de organisatie een duidelijke rolverdeling. Met de 52-jarige verdachte uit Steenbergen als leider en zijn 25-jarige zoon als evenknie. Samen hadden zij een sturende rol. Twee andere verdachten volgden daar in hiërarchisch opzicht kort achter, de rest was actief als hulpkracht, bijvoorbeeld bij het transporteren van de drugs. De 27-jarige man uit Goes heeft een strafeis van 6,5 jaar gevangenisstraf horen eisen. De rechtbank op Valentijnsdag volgend jaar uitspraak doen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren