Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeer grote brand: fietsenzaak Schoondijke volledig in brand

Toegevoegd: 07-10-2024, 21.42 uur - Update: 07-10-2024, 23.35 uur
Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.
Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

SCHOONDIJKE - In Schoondijke is maandagavond een uitslaande brand uitgebroken bij een fietsenwinkel. Het pand staat volledig in brand. De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand.

De brand aan de Willemsweg werd rond 21.30 uur ontdekt. Binnen tien minuten waren vier blusvoertuigen van de posten Biervliet, Breskens, IJzendijke Oostburg alsmede een waterwagen uit Terneuzen en een hoogwerker uit Oostburg opgeroepen om de brand te bestrijden. Rond 22.00 uur is ook nog een groot watertransport gealarmeerd. 

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is sprake van een uitslaande brand. De fietsenwinkel bestaat uit twee geschakelde panden Rond 21.50 uur stond de fietsenzaak volledig in brand, aldus een VRZ-woordvoerder, die ook laat weten dat er veel rook vrijkomt. "Rook is altijd ongezond. Heeft u last van de rook sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie uit", zo adviseert de Veiligheidsregio.

De brandweer laat weten dat wordt ingezet op het beschermen van de naastgelegen panden. De bewoners van deze woningen zijn uit voorzorg door de politie geëvacueerd, zo meldt de VRZ. Er zijn geen gewonden. Wel staat er uit voorzorg een ambulanceteam stand-by.

Omstreeks 23.00 uur was de brand grotendeels geblust en heeft de brandweer ingezet op het blussen van de resterende kleine brandhaarden. 

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (7-10-2024 om 23:10)
Wat een enorme ramp, we zijn weer proefkonijn van de batterij industrie, ze hebben geen veiligheid dus als er een ongecontroleerde reactie tot stand komt gaat het heftig te keer.
Natasja (7-10-2024 om 22:43)
Sterkte voor de eigenaren :-(
fietser (7-10-2024 om 21:45)
Sterkte, wat een ellende. Brand nooit leuk.
Cookie-instellingen beheren