Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

OM eist 3 jaar celstraf tegen 81-jarige Wemeldingenaar

Toegevoegd: 09-10-2024, 16.39 uur
De man hangt een lange celstraf boven het hoofd.
De man hangt een lange celstraf boven het hoofd.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Dennie Minderhoud

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft woensdag tegen de 81-jarige R.J. uit Wemeldinge voor poging doodslag en poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel een gevangenisstraf van drie jaar geëist. Ook zou J. zijn slachtoffer een schadevergoeding van 10.603 euro moeten betalen. 

J's ex-vriendin hield er na zeven jaar lief en leed een relatie met zijn buurman op na. Het nieuwe stel zou spullen van J. hebben gestolen. Diverse keren vroeg J. om teruggave, maar dat was tegen dovemans oren gericht. Op 4 februari van dit jaar was kennelijk voor J. de maat vol. Hij parkeerde zijn auto vlak bij de verderop geparkeerde auto van zijn ex-vriendin. Als deze arriveert, loopt de boel uit de hand. 

Voor de zekerheid had J. een keukenmes bij zich. De ex-vriendin voelde zich echter bedreigd en de buurman stormde op J. af. Hij gaf hem één of meerdere kopstoten en J. zou vervolgens hebben gestoken. Volgens J. was de buurman zelf in het mes gelopen. De gevolgen blijven overigens hetzelfde: een steekwond in de hals en in de onderbuik. 

J., die tijdens de behandeling van de zaak zei zich weinig van het voorval te herinneren, heeft inmiddels al 248 dagen voorarrest achter de rug. Naast de gevangenisstraf eiste het OM vandaag dat J. vijf jaar geen contact met zijn slachtoffer mag hebben, op straffe van een maand hechtenis voor elke overtreding. Dit voor maximaal zes maanden. 

De rechtbank wijst vonnis op 23 oktober. 

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren