Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

2 Jaar cel vanwege misbruik dochter en stiefdochter

Toegevoegd: 09-10-2024, 18.55 uur
2 Jaar cel vanwege misbruik dochter en stiefdochter
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Dennie Minderhoud

MIDDELBURG - De 62-jarige A. N. uit Yerseke is door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een celstraf van twee jaar waarvan acht maanden voorwaardelijk. Daarnaast komt hij onder toezicht te staan van de reclassering en moet hij een schadevergoeding van 11.600 euro betalen.

N. werd ervan verdacht vanaf eind mei 1997 vier jaar lang zijn dochter seksueel te hebben misbruikt. Het meisje was toen het misbruik begon twaalf jaar en het vond plaats in de vrachtwagen waarin hij reed, thuis en tijdens vakantie in Friesland. Toen het meisje een vriend kreeg kwam er een eind aan het misbruik.

Tussen 2012 begin februari 2022, vergreep N. zich aan zijn stiefdochter. Het meisje was toen het begon acht jaar. Toen ook dat boven water kwam volgden er enkele zogeheten confronterende gesprekken in de kerk en meldde N. zich op 'advies' van een van de dochters  bij de politie om daar zijn seksueel misbruik op te biechten. Zo niet dan zou zijn stiefdochter actie ondernemen.

Tijdens de behandeling van zijn zaak In deze zaak bleef N. steeds maar te herhalen dat hij veel spijt had en dat ze het hem had vergeven.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren