Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Arrestatie Tholen vanwege witwassen 1,3 miljoen euro

Toegevoegd: 11-10-2024, 10.34 uur
Douane en FIOD bij het bedrijfspand in Tholen.
Douane en FIOD bij het bedrijfspand in Tholen.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

THOLEN - De man die eerder deze week in Tholen werd aangehouden bij een actie van de politie en de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD wordt verdacht van het witwassen van 1,3 miljoen euro aan crimineel verkregen geld. Dat heeft de FIOD zojuist bekendgemaakt.

De opsporingsinstanties deden dinsdag aan het begin van de middag een inval bij het bedrijfspand van de 49-jarige man aan de Schelde-Rijnweg. Het bedrijfspand werd doorzocht en er werd beslag gelegd op administratie, computerapparatuur en telefoons. Bij de actie werd ook gebruik gemaakt van gespecialiseerde speurhonden.

"Het onderzoeksteam vermoedt dat de man circa 1,3 miljoen euro crimineel verkregen geld heeft witgewassen. Hij maakte hiervoor gebruik van bankrekeningen van kwetsbare personen. Zij ontvingen geld op hun bankrekening, dat zij moesten overmaken naar buitenlandse bankrekeningen. Onderzoek moet onder andere uitwijzen hoe de verdachte aan dit geld is gekomen", zo laat de FIOD weten.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket. De man wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad Jonkers (11-10-2024 om 11:48)
Zijn bijnaam is "De Thoolse Witte Reus"........
Cookie-instellingen beheren