Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Aanhanger met 'drugsvaten'? Weinig mensen tippen politie

Toegevoegd: 11-10-2024, 10.52 uur
Deze aanhanger deed niet bij iedereen de alarmbellen rinkelen.
Deze aanhanger deed niet bij iedereen de alarmbellen rinkelen.
© Foto: Gemeente Schouwen-Duiveland
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Een aanhangwagen met daarin ‘drugsvaten’. Inwoners van Schouwen-Duiveland slaan er niet direct op aan en bellen in ieder geval zeker niet meteen de politie of de handhaving. Dat is gebleken uit een test die de gemeente Schouwen-Duiveland de afgelopen tijd hield.

De aanhanger, met daarin zaken die zouden kunnen duiden op de productie van synthetische drugs, stond tussen 22 augustus en 1 oktober op verschillende plekken in de gemeente. De aanhangwagen stond onder meer in het buitengebied bij een loods in Brouwershaven, op een industrieterrein in Burgh-Haamstede, in de dorpskern van Oosterland en op het industrieterrein in Zierikzee.

Met de actie wilde de gemeente onderzoeken hoe alert de inwoners en bedrijven zijn op verdachte situaties in hun omgeving. Niet zo heel alert dus, zo bleek. "Het plaatsen van de aanhanger heeft helaas weinig reacties opgeleverd bij zowel de politie als de gemeente. Zo zijn er in zes weken tijd vier meldingen binnengekomen. Dit is een bevestiging dat de gemeente aandacht moeten blijven vragen voor de aanpak van ondermijning", aldus een gemeentewoordvoerder.

Dat drugshandel ook op Schouwen voorkomt, bewijst de vondst van een zeer groot drugslab in maart van dit jaar aan de Meeldijk in Burgh-Haamstede. De gemeente wijst ook op de vondst van een professioneel ingerichte hennepkwekerij met ruim 1.100 planten aan het 's Heer Lauwendorp in Zierikzee en roept daarom op om verdachte situaties altijd te melden.

"Heeft u het gevoel dat er iets niet klopt in uw omgeving? Doe er wat mee! Bel de politie via 0900-8844 of geef uw tip door bij Meld Misdaad Anoniem. U kunt ook de gemeente contacten met een vermoeden of een signaal. Stuur een e-mail naar [email protected]."

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (11-10-2024 om 12:27)
Dan hadden ze een oude groenaangeslagen verloederde aanhanger met vieze smerige containers met een nare geur er uitkomend moeten inzetten. Op zo'n nieuwe aanhanger met nieuwe inhoud bijna slaat niemand aan. En het is ook niet specifiek genoeg voor een drugslab/kwekerij . Het zijn op zich gewoon gebruiksartikelen die je alle dagen her en der voorbij ziet komen of ziet staan. Deze test is een beetje voorspelbaar en zonde van tijd en geld.
Cookie-instellingen beheren