Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 63 km

FIOD-inval bij woning Zoutelande waar explosief afging

Toegevoegd: 11-10-2024, 12.53 uur
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD is vrijdagochtend in Zoutelande de woning binnengevallen waar eind vorige maand een explosief afging en vervolgens ook nog brand werd gesticht. Er zou één persoon zijn aangehouden.

Volgens een getuige kwamen de opsporingsdiensten rond half twaalf aan bij de woning aan de Langedam. De Dienst Speciale Interventies (DSI) deed een inval waarna ook iemand zou zijn ingerekend. Vervolgens werd het pand doorzocht door rechercheurs en het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de FIOD. Medewerkers van de douane ondersteunden middels de inzet van speurhonden. Wat de aanleiding voor de inval was, is nog niet duidelijk.

Explosie en brand
Op zaterdag 28 september werd rond 00.40 uur een explosief bij de betreffende woning geplaatast waarna de voordeur uit het pand werd geblazen. Later die ochtend, rond 06.15 uur, bleek ook nog eens brand te zijn gesticht bij de woning. De eigenaar van het pand verklaarde later tegenover de PZC dat hij er vanuit ging dat een verkeersruzie in België aanleiding was voor de incidenten.

Videoverslag volgt.

Dit nieuwsitem deelden wij ook via ons nieuwe WhatsApp-kanaal. Gratis abonneren doe je hier. Zo krijg je direct een notificatie bij onze belangrijkste en opvallendste nieuwsonderwerpen.

Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Richard van Duin (11-10-2024 om 13:24)
Als de inval nog niet duidelijk is ,waarom doe je dan een inval? Zomaar voor de lol ? Noem het beestje gewoon bij de naam he.
Jaap (11-10-2024 om 13:20)
Het is te hopen dat dit uitschot niet meer terugkeert in Zoutelande en we er verschoond van blijven en het geen tweede Vlissingen, Middelburg of Souburg wordt.
Pablo (11-10-2024 om 13:03)
Wel een beetje overdreven voor een verkeersruzie
Ad Jonkers (11-10-2024 om 12:57)
Quote; "Wat de aanleiding was voor de inval..........niet duidelijk? Vast niet omdat men geklaagd had over zweetvoeten!
Cookie-instellingen beheren