Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Belg (18) zwaar mishandeld met slagwapen in Sluis

Toegevoegd: 12-10-2024, 11.39 uur
Belg (18) zwaar mishandeld met slagwapen in Sluis
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

SLUIS – Een 18-jarige Belg is vrijdagavond zwaar mishandeld door een 26-jarige man uit Sluis. Bij de aanhouding van de verdachte wist de man te ontvluchten uit een dienstauto van de politie.

Een 26-jarige man uit Sluis pakte vrijdagavond een slagwapen en mishandelde hiermee de 18-jarige uit België. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De politie hield de verdachte aan. Hij verzette zich flink tegen zijn aanhouding en wist volgens de politie zelfs de dienstauto te ontvluchten. Met behulp van omstanders is de verdachte weer onder controle gebracht. Hierbij moest een diender wel zijn stroomstootwapen pakken, maar hoefde deze uiteindelijk niet in te zetten.

Een familielid van het slachtoffer kwam ook ter plaatse en bemoeide zich met de aanhouding van de verdachte. Hij is tevens aangehouden. De man is niet meegenomen naar het bureau, maar zal zich op een later moment moeten melden op het bureau. De verdachte van de zware mishandeling is wel meegenomen naar het politiebureau.

Een tweede verdachte van de zware mishandeling is niet meer aangetroffen. Het vermoeden bestond dat hij zich in een woning aan de Kaai verstopte, maar politieagenten en de diensthond hebben deze verdachte niet meer aangetroffen.

De politie is nog op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Daarnaast wilt zij graag weten waar de tweede verdachte zich bevindt. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren