Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Nepagenten slaan toe in woonzorgcentrum Zaamslag

Toegevoegd: 12-10-2024, 16.51 uur
Nepagenten slaan toe in woonzorgcentrum Zaamslag
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

ZAAMSLAG – De politie heeft vrijdagmiddag drie oplichters aangehouden in Zaamslag. Het drietal deed zich voor als agenten. De slachtoffers woonden in een woonzorgcentrum.

Vrijdagmiddag ontving de meldkamer rond 15.00 uur een melding van mogelijke nepagenten. Een verzorgende gaf aan dat een van de cliënten gebeld zou zijn door ‘agenten’ die elk moment langs zouden kunnen komen. Diverse echte politieagenten zijn daarop langsgegaan bij het adres om de nepagent aan te houden.

Agenten kwamen bij de woning aan en troffen daar inderdaad een man aan. Hij ging er vandoor toen zij zichzelf als echte agenten bekend maakten. De man probeerde te vluchten richting een auto maar kon in de kraag gegrepen worden door de politie. Het ging om een 18 -jarige man uit Middelburg.  De bestuurder ging er snel vandoor, maar dankzij snel optreden van de politie is het voertuig aangetroffen op de Engelandweg in Ritthem. In de auto zaten een man en vrouw (beide 24 jaar) uit Vlissingen. Ook zij zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Denkt u dat u gebeld wordt door nepagenten? Twijfelt u of het echt de politie is die belt? Hang dan altijd op en bel zelf naar het Regionaal Service Centrum (RSC) op 0900-8844. De medewerkers van het RSC kunnen controleren of er inderdaad gebeld is, of kunnen u doorverbinden met de collega die u zojuist aan de telefoon had, om te controleren of hij of zij echt gebeld heeft. Het gebeurt namelijk helaas regelmatig dat namen van politieagenten misbruikt worden door nepagenten.

Bij dit incident is tijdens het gesprek met de meldkamer een codewoord afgesproken tussen de echte politieagenten en de betrokkenen. Dit om er zeker van te zijn dat er echte agenten aan de deur staan. Een extra controlemiddel dus, wat u makkelijk zelf kunt toepassen als u in gesprek bent met onze meldkamer en twijfelt of er echte agenten aan de deur staan.

En onthoudt altijd dat de politie nooit aan de deur komt om persoonlijke spullen, pinpassen of pincodes op te vragen. Daarnaast mag u altijd een legitimatiebewijs vragen aan de politieagent en hij of zij zal deze ook aan u geven om deze goed te controleren.

Bent u verzorgende in een woonzorgcentrum, mantelzorger, wijkverpleegkundige of komt u voor andere hulp of ondersteuning vaak bij ouderen thuis? Bespreek dit dan ook met hen!

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ikki (12-10-2024 om 18:08)
als deze zo graag bij justitie willen werken , laat ze dan maar een onbetaalde stage van enkele jaren lopen in een gevangenis, als beoordelaar van de binnenkant van een cel.
Mike (12-10-2024 om 18:04)
En dan nu een heel diep gat graven, ongebluste kalk en de "verdachte" (gewoon daders) erin en dan zand erover!
PietM (12-10-2024 om 17:21)
Hoe ziek ben ij in je hoofd als je dit gaat doen, lager dan laag. Mooi dat ze gepakt zijn. Celstraf en daarna direct door naar een verplichte behandeling, vraag me af of je zulke verknipte mensen nog op het juiste pad kan krijgen.
Ad Jonkers (12-10-2024 om 17:07)
Zou er eens 1 keer fatsoenlijke straffen kunnen worden uitgedeeld aan deze a-sociale hufters? Het zal wel bij een waarschuwing blijven! Nederland, waar en wanneer is het definitief misgegaan......
Michelle (12-10-2024 om 17:02)
Wat een ratten om daar zelfs proberen mensen op te lichten. Bah, laag, min volk!
Cookie-instellingen beheren