Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Bestuurder betrapt op rijden onder invloed Kruiningen

Toegevoegd: 15-10-2024, 09.55 uur
Bestuurder betrapt op rijden onder invloed Kruiningen
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Dennie Minderhoud

KRUININGEN - Afgelopen nacht heeft de politie tussen Kruiningen en Yerseke diverse automobilisten gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Eén bestuurder bleek teveel gedronken te hebben.

In totaal 27 automobilisten werden aan de kant gezet en onderworpen aan een blaastest. In 26 gevallen was alles in orde, maar één bestuurder blies een hogere waarde dan toegestaan en moest daarom een uitgebreide ademanalyse ondergaan. Hieruit bleek dat de bestuurder inderdaad onder invloed van alcohol reed.

Bij een blaastest, speekseltest of hieruit eventueel voortkomende bloedafname is men verplicht mee te werken. Het weigeren hierval is strafbaar en kan resulteren in een boete of in extreme gevallen zelfs een gevangenisstraf.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren