Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 222 km

Politie houdt jonge nepagenten aan in IJzendijke

Toegevoegd: 15-10-2024, 16.09 uur
Politie houdt jonge nepagenten aan in IJzendijke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

IJZENDIJKE - De politie heeft maandagavond drie nepagenten aangehouden. Bij één van de arrestaties gebruikte de politie een stroomstootwapen. De sieraden die de drie middels hun slinkse praatjes hadden buitgemaakt, zijn weer terecht.

Maandagavond kwamen bij de politie veel meldingen binnen over nepagenten die actief zouden zijn rondom IJzendijke. Bij twee slachtoffers wisten de daders ook daadwerkelijk sieraden buit te maken. De dochter van één van de slachtoffers belde echter de politie en echte agenten speurden hierop direct de omgeving af.

Bij de Minnepoortstraat werd rond 19.30 uur een auto aan de kant gezet, waarin sieraden van één van de slachtoffers bleken te liggen. De twee uit Breda afkomstige inzittenden, een minderjarige jongen en een 18-jarige man, werden direct aangehouden en de auto werd in beslag genomen.

Op basis van camerabeelden en een behulpzame buurtbewoner werd rond 20.15 uur nog een derde verdachte gelokaliseerd. Hij werd lopend aangetroffen en bij controle trof de politie sieraden aan. De verdachte probeerde nog te ontkomen, maar nadat een stroomstootwapen was ingezet, kon hij alsnog worden aangehouden. Het gaat om een minderjarige uit Rijen.

Eerder deze week werden ook al drie nepagenten aangehouden in Zaamslag. Ook toen ging het om relatief jonge daders. De drie probeerden slachtoffers te maken in een woonzorgcentrum.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren