Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie neemt fatbikes uit het verkeer in Middelburg

Toegevoegd: 15-10-2024, 18.27 uur
De uit het verkeer genomen fatbikes.
De uit het verkeer genomen fatbikes.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdagochtend in Middelburg in een half uur tijd vier fatbikes uit het verkeer gehaald. De voertuigen bleken bij een controle niet te zijn toegestaan op de openbare weg.

De controle was gericht op elektrische fietsen en fatbikes in het bijzonder. Volgens de politie zijn deze immers vaak betrokken bij verkeersongelukken. Tussen 08.30 en 09.00 uur controleerden agenten op de Europalaan. "Al snel werden vijf fatbikes gecontroleerd waarvan er vier niet waren toegestaan op de weg", zo meldt de politie.

Eén keer was sprake van een gashendel waarmee de snelheid tot 25 kilometer per uur kon worden opgevoerd. In drie gevallen kon de snelheid met trapondersteuning worden ingesteld tot 45 kilometer per uur. De bestuurders van deze drie voertuigen waren allen jonger dan 15.

"Fatbikes moeten om toegestaan te zijn op de Nederlandse wegen voldoen aan de eisen van elektrische fietsen. Die eisen zijn als volgt: Een elektrische elektrische fiets heeft trapondersteuning tot maximaal 25 kilometer per uur. Je moet mee trappen om vooruit te komen. Een gashendel is toegestaan tot 6 kilometer per uur. De elektromotor van een elektrische fiets heeft daarnaast een vermogen van maximaal 250W", zo legt de politie uit.

De komende tijd zullen meer controles volgen, zo waarschuwt de politie.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
PietM (15-10-2024 om 20:58)
Jammer voor die paar fatbike rijders die zich wel normaal kunnen gedragen in het verkeer, maar de meeste zijn een plaag......
boris (15-10-2024 om 19:10)
Hardstikke GOED bezig!!!
Sjaak (15-10-2024 om 18:56)
TOP actie ! Ik zie er elke dag rijden, zonder te trappen gaan ze zowat 30:km/uur. Dus dat kan niet, daar moet aan geknoeid zijn !
Cookie-instellingen beheren