Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
113 files van totaal 454 km

Middelburger veroordeeld voor overval in Goes

Toegevoegd: 16-10-2024, 14.40 uur
Onderzoek bij de woning waar de overval plaatsvond.
Onderzoek bij de woning waar de overval plaatsvond.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag de 29-jarige C. I. uit Middelburg conform de eis een gevangenisstraf van 5,5 jaar opgelegd voor een gewapende overval op 23 juni vorig jaar in Goes. Ook moet hij een schadevergoeding van 1.148 euro betalen.

In de nachtelijke uren van de bewuste junidag verschafte I. zich via het balkon toegang tot een woning aan de Ravelijn de Grenadier en beroofde daar onder bedreiging met een vuurwapen de bewoner van zijn Rolex-horloge, enkele sjaals en gouden armbanden. Het prijzige horloge van het slachtoffer kwam bij I. in beeld door een foto van het slachtoffer tijdens de Roze Zaterdag in Goes.

Via beelden die werden getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht werd I. herkend en later ook aangehouden. Tijdens de behandeling van de zaak twee weken geleden hield I. zijn lippen stijf op elkaar. In het vonnis is overigens ook een bedrijfsinbraak bij RTE in Goes inbegrepen. Hierbij werden een laptop en veel geld buitgemaakt. Twee overige verdachten van de overval zijn vooralsnog spoorloos.

I. is overigens geen onbekende van justitie: in 2016 werd hij voor een overval op een bezorger van bakkerijproducten veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar waarvan één jaar voorwaardelijk.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Reaguur (16-10-2024 om 15:24)
Zet deze kansenpareltjes nou eens wat langer achter slot en grendel. 3 jaar vast gezeten voor een overval. Komt vrij en gaat vrolijk verder waar hij gebleven is. Daarnaast: Een schadevergoeding voor van € 1.100 voor inbraak, bedreiging met een vuurwapen en diefstal van persoonlijke eigendommen? Kansloos.
Ad Jonkers (16-10-2024 om 15:05)
Duidelijk een draaideurcrimineel gezien zijn strafblad. In ieder geval 5,5 uur van straat af. Dus in 2030 kan hij zijn activiteiten hervatten. Natuurlijk zal de advocaat in hoger beroep gaan want zo heurt dat......
Maneblusser (16-10-2024 om 15:03)
Blijft raar dat iemand die blijkbaar niet leert van een eerdere gevangenisstraf tot slechts 5,5 jaar veroordeeld kan worden. Voor repeat offenders mag je toch best een iets zwaardere straf eisen als het kwartje maar niet valt?
Cookie-instellingen beheren