Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

334 Kilo coke ontdekt in haven Vlissingen, twee arrestaties

Toegevoegd: 19-10-2024, 07.20 uur
De politie nam bij de arrestaties ook twee voertuigen in beslag.
De politie nam bij de arrestaties ook twee voertuigen in beslag.
© Foto: Openbaar Ministerie
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De douane heeft woensdag in de haven van Vlissingen een partij van 334 kilo cocaïne aangetroffen. Naar aanleiding van de vondst zijn vrijdag twee mannen aangehouden.

De drugs werden aangetroffen tussen een partij bananen uit Colombia. De drugs hadden volgens het Openbaar Ministerie (OM) een straatwaarde van ruim 25 miljoen euro. De cocaïne is afgevoerd en inmiddels vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de Douane.

Door het opsporingsteam Zeehavenpolitie van de Eenheid Zeeland West Brabant werd naar aanleiding van de vondst een nader onderzoek ingesteld. Dit leidde naar een 55 -jarige inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht. De woning van de verdachte is na zijn arrestatie onder leiding van een rechter-commissaris doorzocht. Hierbij werden onder meer digitale gegevensdragers, administratie, een geldbedrag, horloges en twee voertuigen inbeslaggenomen.

Later vrijdagmiddag werd op een snelweg in de omgeving van Ede nog een 26-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. Ze zitten in volledige beperkingen mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad Jonkers (19-10-2024 om 08:09)
Terug van weggeweest; de bananen.......
Cookie-instellingen beheren