Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Broer Herman Ploegstra: 'Breng Herman thuis bij ons'

Toegevoegd: 22-10-2024, 13.13 uur
Broer Herman Ploegstra: 'Breng Herman thuis bij ons'
Door: Roland de Jong

IJZENDIJKE - De familie van de sinds 2010 vermiste Herman Ploegstra uit IJzendijke heeft opnieuw een oproep gedaan in de hoop de spoorloos verdwenen kraanmachinist en vrijwillig brandweerman terug te vinden. 

Ploegstra werd voor het laatst gezien op 26 oktober 2010. Hij had een kickboksles gevolgd in Breskens en reed rond 21.45 uur in zijn grijze BMW X5 weg bij fitnesscentrum 'Way of Life'. Toen de destijds 35-jarige Herman niet thuis kwam, sloeg zijn vrouw Sandra alarm. Tegen middernacht werd Hermans auto aangetroffen bij een terrein van Rijkswaterstaat aan de Duivelshoekseweg tussen Breskens en buurtschap Nummer Eén. Het voertuig stond slordig geparkeerd en de sleutel zat nog in het contact. Naast de auto liggen Hermans portemonnee en zijn brandweerpieper. In de wagen zelf ligt een busje pepperspray op de grond.

​Met behulp van een warmtebeeldcamera werd nog in de omgevind gezocht, maar Ploegstra werd niet aangetroffen. In de dagen na de verdwijning werd nog gezocht met onder meer een helikopter maar dit leverde niets op. Toen Ploegstra ook in de periode hierna niet werd gevonden, werd in verschillende media aandacht besteed aan de zaak. Ook Peter R. de Vries verdiepte zich in 2011 in de zaak, maar een oplossing bleef uit. In de zomer van 2018 werd het politie-onderzoek naar de vermissing heropend. In het voorjaar van 2019 vond in het kader hiervan grondonderzoek plaats maar dit leverde niets op. Eerder liet het Cold Case Team weten uit te gaan van een misdrijf.

Nu Ploegstra bijna 14 jaar vermist is, brengt de Peter R. de Vries Foundation de zaak onder de noemer 'Case not Closed' opnieuw onder de aandacht. Ploegstra's broer Jan heeft via de organisatie een video-oproep gedaan in de hoop eindelijk duidelijkheid te krijgen over het lot van de vermiste IJzendijkenaar. Jan Ploegstra richt zich tot jongeren uit de omgeving van onder meer Breskens, IJzendijke en Spui om met hun ouders en vrienden over de verdwijning te spreken. Volgens Ploegstra is de kans groot dat ouders over de zaak hebben gehoord en wellicht worden aangezet alsnog informatie te delen. "Breng Herman thuis bij ons", zo luidt de oproep.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren