Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man mishandeld bij overval, politie toont bewakingsbeelden

Toegevoegd: 22-10-2024, 20.50 uur
Wie weet wie deze vrouw is?
Wie weet wie deze vrouw is?
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant / HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In Terneuzen is eind juli iemand mishandeld tijdens een woningoverval. Dat heeft de politie vandaag voor het eerst naar buiten gebracht en wel in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. In het programma werden beelden van bewakingscamera's getoond.

Een vrouw belde op vrijdagavond 26 juli aan bij een 59-jarige bewoner van een huis aan de Bellamystraat. Ze gaf aan dorst te hebben en de bewoner liet haar binnen. De vrouw sprak gebrekkig Nederlands en vertelde dat ze uit Polen kwam. Samen dronken ze een biertje. Na ongeveer een kwartier werd de vrouw gebeld en niet lang daarna werd een ruit van de voordeur ingeslagen, waarop ineens een man met een knuppel of stok in de woonkamer stond. Hij sloeg het slachtoffer tegen zijn bovenbenen.

De daders graaiden twee telefoons en een portemonnee met onder andere een bankpas van het slachtoffer bij elkaar. Met de pas werd rond 21.30 uur ruim duizend euro opgenomen bij een Geldmaat in Terneuzen. Na de overval is met de bankpas van het slachtoffer ook nog betaald in Zelzate, vlak over de grens in België. Opmerkelijk genoeg werd de bankpas later teruggevonden in Terneuzen. Mogelijk verbleven de vrouw en/of haar handlanger eind juli in die omgeving, aldus de politie.

Van de vrouwelijke dader zijn beelden gedeeld. Wie haar herkent wordt gevraagd de politie te bellen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren