Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Specialisten voor incidenten westerschelde

Toegevoegd: 15-04-2008, 18.13 uur
Door: P.Z.C.
TERNEUZEN - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) wil 250 specialis-ten opleiden voor 'incidentenbestrijding' op de Westerschelde.

Ze krijgen de beschikking over drie volledig uitgeruste hulpvaartui-gen, zo is de bedoeling. De maatregel vloeit voort uit het project Samenwerken en Slagkracht, dat anderhalf jaar geleden werd ingezet.

Commandant Jeroen Meijering van de brandweer Terneuzen heeft binnen de provinciebrede kerngroep de taak de minimaal noodza-kelijke menskracht en materieel voor een slagvaardige hulpverle-ning op de rivier in beeld te brengen.

Het project bevindt zich in een afrondende fase.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jantje (16-4-2008 om 09:16)
Brandbestrijding en geneeskundige hulp vallen onder de opleiding van de bergers en zeker brandbestrijding aan boord is anders dan aan de wal. De vergelijking met frietboeren is geen waardering van hetgeen deze collega's doen. Samenwerking onder leiding van profesionele bergers is veel beter.
Incidentje (35 jaar ervaring) (16-4-2008 om 00:52)
JHv'er ... wie de Olympic Dream geblust ? De meegevaren brandweer ? Nee, het waren de firefighters van Smit die de kennis in huis hadden om een tankerbrand van die omvang te blussen. Ieder z'n vak ? Juist ja, een onderdeel van het bergersvak is met kennis van zaken optreden bij calamiteiten.
Incidentje (35 ervaring) (16-4-2008 om 00:51)
Akkoord, het zijn geen medici, maar een dokter is wel al heel vaak door hen heel snel aan boord van schepen gezet. Of creëren we ook nog even een tig-tallig doktersteam, speciaal voor de scheepvaart ? (Dat terwijl er een ziekenhuis in Vliss moet sluiten ?)
Incidentje (35 ervaring) (16-4-2008 om 00:49)
Brandweerlieden hebben al heel vaak samen gewerkt met bergers. Het zou dus heel goed kostenbesparend kunnen worden gecombineerd. Lees eens aandachtig het volgende: http://www.bndestem.nl/regio/zeeland/article2416267.ece.
Hv'er (15-4-2008 om 23:34)
Met alle respect voor de bergers, die hebben zeker kennis genoeg in huis, echter bestrijden van branden, geneeskundige hulp etc is een vak apart. Je laat je auto ook niet bij de frietboer onderhouden, kortom ieder zijn vak.
Incidentje (15-4-2008 om 23:12)
Calimiteiten zijn vaak de krenten in de pap voor professionele sleepbedrijven, die echter naast bergingen ook nog andere onmisbare diensten verlenen. Die krijgen het dus financieel moeilijker. Wat moet de Schelde regio zonder sleepbedrijven? Gaat de provincie het sleepwerk dan ook overnemen?
Cookie-instellingen beheren