Door: Anne Goudzwaard
MIDDELBURG - Politie Zeeland gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de bestuursrechter dat de ziekte van Lyme als beroepsziekte moet worden erkend.
Voor zaken zoals deze heeft politie Zeeland een verzekering. Het korps is namelijk niet in staat om mogelijke koste, die uit dergelijke zaken naar voren komen, zelfstandig voor haar rekening te nemen. Deze verzekering stelt echter voorwaarden. Als gevolg daarvan tekent het korps in deze zaak hoger beroep aan.
De korpsleiding betreurt het feit dat de betrokken medewerker nog steeds geen definitieve duidelijkheid heeft in zijn situatie.
Reageer op dit bericht
Reacties
Nieuwe reactie plaatsen:
Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.
Zelf reageren? Lees hier de spelregels.
Rienie (5-3-2009 om 12:16)
Ik heb met die man samen gewerkt tijdens de tijd dat de veldpolitie nog bestond in zeeland. Ik kan je verzekeren dat ook zij net als ik een verhoogt risico hebben gelopen gedurende de tijd dat deze dienst actief was. zij maakten voor hun beroep wel heel veel uren dat ze in de natuur aanwezig waren.
Johan (5-3-2009 om 08:34)
Ik heb na al deze reacties even op de site van lymevereniging gekeken. Vrijwel het eerste wat ik daar lees: 'Zelfs in uw eigen tuin kan het gevaar schuilen'. Ik vind het daarom nog steeds kort door de bocht om een tekenbeet direct als beroepsziekte te noemen, zelfs al was de man veel in de natuur.
Zeeuwsrecht (4-3-2009 om 22:19)
Wanneer je de uitspraak van de rechtbank leest, concludeer ik dat de persoon voornamelijk werkzaamheden in de natuur heeft verricht (met name stroperij, visserij etc) Toentertijd waren er veel minder preventieve maatregelen en minder bekendheid met de ziekte. Ik vind dat de man in zijn recht staat!
Teek (4-3-2009 om 21:19)
Hoeveel % van z'n diensttijd verkeerde de man daadwerkelijk in een risicogebied? Hoeveel tijd staat daar t.o. dat hij met z'n hond in het bos wandelde of met z'n caravan in de bossen van Frankrijk, Spanje of de Veluwe bivakkeerde? Begrijpelijk dat verzekeringen analyses maken voordat ze uitbetalen.
Natascha (4-3-2009 om 19:58)
Jeetje wat doen ze weer moeilijk als ze het nu gewoon in het paket er bij doen is er toch geen probleem meer .je loopt teken op in beboste gebieden dus ijgelijk overal wel
Mecano (4-3-2009 om 19:57)
Verzekeringen zijn ook van die aasgieren, waar betaal je voor ??
Je kan eigenlijk beter aan een crimineel je portemonaie meegeven dat weet teminste dat het weg is en slechts éénmalig...
Eerste |
Vorige |
|
1 |
2 |
3 |
|
Volgende |
Laatste |