Reageer op dit bericht
Reacties
Nieuwe reactie plaatsen:
Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.
Zelf reageren? Lees hier de spelregels.
Gedupeerde (31-7-2014 om 13:03)
Door aanhoudende wateroverlast helaas al jaren met gemeente bezig wanneer ze de problemen eens gaan oplossen. Alles uitgezocht, gebeld en gesproken, en het klopt wat Kees zegt, de gemeente is verantwoordelijk! Alleen geven die niet thuis. Komen met een kul verhaal dat je zelf drainage moet aanleggen, ja nog effe! Hoezo je verantwoordelijkheid niet nemen gemeente!!!
jaap (31-7-2014 om 10:56)
De waterschappen moeten minder fietspaden en uitkijkbordesjes gaan maken of andere wegenplannetjes doorvoeren en meer op hun taak letten = zorgen voor droge voeten! Vroeger regende het soms ook 100 mm in een dag en dan stond niet het hele land op zijn kop.
Water loopt bergafwaarts, faeses ook. (30-7-2014 om 19:56)
Wat een lef om het op het broeikas effect te schuiven of dergelijke kul. Omdat wetenschappelijk helemaal niet bewezen is dat het klimaat ernstig veranderd is of gaat worden. Vroeger regende het ook al. Alleen bezuinigde de gemeentes vroeger niet op dit soort prioriteit infrastructuur. Kijkt u anders de gemeente financiën maar eens na. En daar vindt u zeker andere kostenposten die belachelijk zijn in verhouding tot het bezuinigen ter voorkoming van overstromingen. Maar ja, den Haag heeft de toorts van verantwoordelijkheid afgeschoven aan de incompetente gemeente klerkjes, en door heel het land misstanden, overlast, schade, ongenoegen, intimidaties, diefstal, corruptie, discriminatie door die klerkjes en ga zomaar door.
Bertju (30-7-2014 om 14:31)
Antwoord op het schrijven van Kees, als het waterschap niet naar behoren functioneerd en het water niet afvoerd kan de geemeent het niet kwijt.
Waterman (30-7-2014 om 09:59)
Met deze extreme buien valt in een korte tijd meer regen dan het riool kan afvoeren waardoor het water op straat blijft staan. Zelfs een goed onderhouden riool of een gescheiden rioolstelsel gaat dit niet voorkomen. Riolen vergroten heeft ook weinig zin omdat de buien alleen maar erger gaan worden en de limiet wederom snel is bereikt. Zorg bij extremen voor een bovengrondse afvoer naar oppervlaktewater en zorg dat deze ook de ruimte heeft.Nieuwe tijden voor overheid en burger. Niet alleen wijzen maar ook de hand in eigen boezem steken en begrijpen dat we dit samen het hoofd moeten bieden.
Kees (29-7-2014 om 13:51)
De gemeente en niet het waterschap is verantwoordelijk voor de afvoer van regenwater in de bebouwde kom. Verder heb je gescheiden en gemengde stelsels, en met name die laatste (die vaak in oudere gebieden voorkomen), kunnen dergelijke hoeveelheden niet aan. Als je dus wilt klagen, dan wel bij het loket van de gemeente.
Eerste |
Vorige |
|
1 |
2 |
|
Volgende |
Laatste |