Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 340 km

Frans trio heeft bijna 13.000 euro cash bij zich

Toegevoegd: 18-06-2024, 09.03 uur
Frans trio heeft bijna 13.000 euro cash bij zich
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Politieagenten van het basisteam Walcheren hebben een nader onderzoek ingesteld naar de inzittenden van een Frans voertuig. Zij hadden een contant geldbedrag van meer dan 10.000 euro bij zich.

Het voertuig viel volgens de politie op omdat het kenteken begon met de letters 'WW'. "Dit kenteken is geldig voor een duur van vier maanden", zo legt de politie uit. "In het voertuig zaten drie Franse inzittenden. De bestuurder teste positief op opiaat en cannabis. Dit betekent dat hij verdacht wordt van het rijden onder invloed van verdovende middelen", aldus de politie.

Eén van de andere inzittenden kon geen identiteitsbewijs tonen en alledrie bleken forse contante geldbedragen bij zich te hebben. Volgens de politie ging het om in totaal bijna 13.000 euro. Alle drie de inzittenden werden als verdachte aangemerkt en aangehouden. Het voertuig werd overgebracht naar het politiebureau en zal nog verder worden doorzocht.

De verdachten zaten vanochtend nog steeds vast.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (18-6-2024 om 14:24)
@Bert, ja maakt mij ook niet uit. Goed voor de economie. Ook zwarte en drugs economie is een economie. Enige wat mij zorgen baart is dat ze daarna zo stoned als een garnaal achter het stuur gaan zitten. Zoals ik dat lees heeft dat minder prioriteit. Best jammer.
bert kaiser (18-6-2024 om 13:02)
komen er eens toeristen die geld willen uitgeven is het weer niet goed
Corrie (18-6-2024 om 12:35)
Leuk hoor weg vakantie geld.
Peter (18-6-2024 om 12:00)
Dat leert dat ieder 4.333,33 bij zich had. En wat is daar vreemd aan? Je mag tot 10.000 bij je hebben dus ik zie even het probleem niet in. Het is dus zoeken om moeilijk te doen en wat ze vinden. Maar goed. De meeste agenten zijn dan ook veredelde belasting inspecteurs. Het kenteken betreft misschien een discussiepunt maar dan moeten die 4 maanden al om zijn. Dat de bestuurder positief teste op opiaat en cannabis is wel zorgelijk. Kortom, daar zou de focus op moeten liggen. Maar goed de politie gaat regelmatig zijn boekje te buiten. We staan er niet eens meer vreemd van te kijken.
willem wisse (18-6-2024 om 09:55)
het is wat een pakje schag wat wiet en een paar mooie dames en het is op.Pakken ze dat ook al af?
Lia (18-6-2024 om 09:41)
Die dachten in Nederland te kunnen rotzooien...helaas en gelukkig word de controle beter.
Cookie-instellingen beheren