Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Flinke hinder door zwemmende personen rond Draaibrug Oost-Souburg

Toegevoegd: 26-06-2024, 21.19 uur
Flinke hinder door zwemmende personen rond Draaibrug Oost-Souburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

OOST-SOUBURG – Momenteel wordt er in de Nautische Centrale flink wat overlast ervaren door zwemmers bij de Draaibrug in Oost-Souburg.

Provincie Zeeland deelde vandaag de oproep om niet te zwemmen en te springen van en rond de brug. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties, aldus de Provincie.  De sluis- en brugwachters ervaren grote hinder hiervan.

Enkele jaren geleden waarschuwde de politie ook al voor de gevaren van brugspringen. De Walcherse politie zei er toen dit over: “Even niet opletten, er vanaf springen en dan te pletter slaan op die roeiboot die je ff niet had gezien. Of lekker aan die brug gaan hangen, waardoor je niet zichtbaar bent voor de brugwachter die op afstand de brug bediend en daarvoor camerabeelden gebruikt. We hoeven vast niet uit te leggen dat je heel lelijk gewond kunt raken als je tussen die bewegende delen van de brug komt te zitten”

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse Showride (27-6-2024 om 01:04)
@Ovla-k, een hele zee... waar BINNENvaartschepen niet kunnen en mogen komen ;)
Overlast van altijd-klagers (26-6-2024 om 22:01)
Kom nou, al miljoenen jaren lang hebben verschillende generaties van die brug af gesprongen zonder ooit maar een enkel probleem. Ga lekker de andere kant op met je vaartuig daar heb je een hele zee waar je lekker je gang kunt gaan in plaats van het normale verkeer te hinderen in snikheet weer met al die bruggen die open moeten
Cookie-instellingen beheren