Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Fietsendieven op heterdaad betrapt bij undercoveractie

Toegevoegd: 23-07-2024, 09.21 uur
De twee werden op heterdaad betrapt.
De twee werden op heterdaad betrapt.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft onlangs op Walcheren twee personen aangehouden die tijdens een undercoveractie op heterdaad werden betrapt op het stelen van een dure elektrische fiets.

Aan de kust worden elke zomer veel fietsen gestolen en om die reden is de politie de laatste tijd al vaker in burger op pad gegaan in de hoop fietsendieven op heterdaad te betrappen. Zo ook afgelopen donderdag. Een agent kreeg al snel twee verdachte personen in het vizier. "Met enkele trucjes en wat slim acteerwerk wist de collega de personen in het zicht te houden en hun bewegingen nauwlettend in de gaten te houden", zo vertelt de politie op social media.

"Na enkele minuten zag de collega dat de personen overgingen tot 'actie' en naar een prachtige (en vooral dure) elektrische fiets toegingen. Het duurde dan ook niet lang voordat zij het slot wisten te openen en de tweewieler wegnamen. Na een mislukte vluchtpoging en een mond vol stof later werden de personen in de boeien geslagen."

Bij beide personen werden verschillende attributen aangetroffen die gebruikt kunnen worden om een fiets zo snel mogelijk te kunnen wegnemen. De aangetroffen zaken werden in beslag genomen en de twee dieven werden ingerekend. De politie raadt aan fietsen altijd op slot te zetten en bij voorkeur een extra kettingslot te gebruiken. "Zo maken dieven al minder kans", aldus de politie.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Belast (25-7-2024 om 07:43)
@Emergo: paar uur later lopen ze weer op straat, kopen bij bouwmarkt materiaal een beginnen ze weer te stelen. Triest volk.
Thijs (24-7-2024 om 00:35)
Goed bezig! Dit soort acties moeten we meer zien
Jac (23-7-2024 om 18:56)
Goed werk..... ga zo door, hier verdien je als politie respect mee. Door dit soort eikels durf je je fiets nergens meer te parkeren en is de feestverzekering belachelijk duur. Mooi dat er nu twee stuks van dit soort eikels minder op straat zijn.
bram goeree (23-7-2024 om 18:53)
prima werk politie en ook ik pleit al jaren voor veel zwaardere straffen en zie hier dat het er steeds meer hiermee eens zijn .nu de rechters nog he .wanneer gaan hun ogen eens open
Redouane (23-7-2024 om 18:30)
Prachtig geschreven artikel. Zo hoort een artikel geschreven te worden die de lezer meeneemt in de wereld van de criminaliteit. Tegenwoordig gaan de dieven zeer professioneel te werk, dankzij gereedschap op accu. Ook gaan ze meestal met z'n tweeën of drieën om het delict af te schermen. Meeste burgers hebben geen argwaan bij het zien van 3 mannen bij een fiets. Als het hun fiets maar niet is. Het is triest eigenlijk, want een dief wordt zelden op heterdaad betrapt. Een andere berucht tactiek is de A-Team methode: bestelbus en de elektrische fiets er in gooien. Deze undercover acties mag wat mij betreft vaker gebeuren. Lik op stuk.
Emergo (23-7-2024 om 15:55)
@Rene V.w.b. gebroken ledematen: doe normaal.
Cookie-instellingen beheren