Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 26 km

Duitse auto inbeslaggenomen door politie, situatie "niet pluis"

Toegevoegd: 24-07-2024, 12.17 uur
Duitse auto inbeslaggenomen door politie, situatie "niet pluis"
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De Walcherse politie heeft afgelopen nacht de auto van een Roemeen in beslag genomen. Het zou gaan om een spookvoertuig.

De politie zag in de nacht van dinsdag op woensdag een Duitse auto rijden. De auto werd aan de kant gezet voor een controle. Er bleek een Roemeen in te rijden. Volgens de politie was dit niet helemaal “pluis”.

Na een controle bleek het te gaan om een spookvoertuig. De auto is inbeslaggenomen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jordi Verschuuren (25-7-2024 om 14:26)
Ik lees hier dat het het een foute Roemeen zou zijn op basis van een niet-pluis-gevoel van de politie. Maar in de tekst van het artikel staat toch echt dat de auto niet geregistreerd stond, en niets meer. Voor de rest is het de eigen invulling die zoveel negativiteit oplevert.
Nederlander (24-7-2024 om 23:58)
Paspoort afpakken en terugsturen op eigen kosten.
Jac (24-7-2024 om 22:14)
Heb er de cijfers van het CBS nog eens even op nageslagen en wat mij opvalt is dat de cijfers niet echt overeen komen met het gevoel van de doorsnee bevolking wat dan weer terug te zien is aan het stemgedrag van de laatste paar verkiezingen. Ergens klopt er iets niet?. Zie wel dat veel criminelen met een migratie achtergrond gewoon in NL wonen en niet elke keer over de grens wippen. Dus het nut van grenscontroles lijkt beperkt. Misschien nuttiger om extra goed te onderzoeken wie wij toestaan om in NL te wonen. Blijft lastige materie.... Maar in iedergeval weer een foute auto van de weg, zal maar een ongeluk veroorzaken, dan is het lastig om de schade te claimen.
R3 (24-7-2024 om 16:52)
@jordi,beter lezen ,het was niet pluis ipv er leek iets niet pluis.en dat was na de controle niet ervoor.En als jou spullen uit je huis verdwijnen roep je het tegenovergestelde...ze doen niet genoeg.
Jordi Verschuuren (24-7-2024 om 16:01)
Deze persoon is Roemeens en rijdt in een Duitse auto. En dat vinden we raar? Misschien werkt meneer in een Duitse fabriek. Of hij komt even Zeeuwse bessen plukken, wat de Zeeuwen zelf niet willen, klagen erover wel. Als we in Duitsland een auto kopen en die naar Nederland exporteren, zijn we als Nederlanders dan ook "niet pluis"? We kennen het verhaal niet. Maar natuurlijk kan meneer ook gewoon proberen de wegenbelasting te ontlopen, en daarin zal hij niet de eerste of de laatste zijn, of hij nu uit het "oostblok" of uit het "goede" deel van Europa komt. En wat kleinkinderen betreft, de geboortecijfers duikelen zo hard, wees blij met iedereen die zich ook maar weet te laten zien in Zeeland.
Peter (24-7-2024 om 15:00)
Iemand die een beetje van de wereld is ziet dit weet dit en dus weet de politie het ook. Punt. Prima gedaan door de politie. Daarom is het noodzakelijk dat we ook weer grens controles gaan krijgen. Desnoods net als in Frankrijk vliegende douane controles. Sta je ineens stil in een fuik bij de tolpoortjes van de Westerscheldetunnel voor een controle. Wij worden in Nederland overspoeld met foute Oost Europeanen. Natuurlijk zitten er ook goeie tussen, maar zo kan je ze er wel tussenuit filteren. Dikke pluim voor de politie. Ze nemen niet zomaar je auto in beslag.
Cookie-instellingen beheren