Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Douane vindt 80 miljoen aan cocaïne tussen bananen in Vlissingen

Toegevoegd: 30-07-2024, 20.50 uur
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de drugs een straatwaarde van ongeveer 80 miljoen euro.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de drugs een straatwaarde van ongeveer 80 miljoen euro.
© Foto: Openbaar Ministerie
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - De douane heeft tijdens een reguliere controle in de haven van Vlissingen vanmiddag cocaïne gevonden in diverse pallets.

In een partij bananen, afkomstig uit Ecuador en met eindbestemming Duitsland, is dinsdagmiddag 30 juli 1065 kilo cocaïne gevonden. De douane vond de partij tijdens een reguliere controle. De cocaïne, met een straatwaarde van bijna 80 miljoen euro, zat verstopt tussen het fruit.

De drugs is inmiddels opgehaald en vernietigd.

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thijs (31-7-2024 om 21:12)
Werkt goed heh! Zo'n verbod op cocaine Mensen laten zich niet opleggen wat ze wel en niet in hun lichaam (laten) stoppen, tenminste, slimme mensen niet. Anderen gaan in de rij staan, maar dat terzijde Verbieden helpt niet. Je kan makkelijker een lijntje bestellen dan dat je tegenwoordig sigaretten kopen kan. Gelukkig werkt de overheid hard mee aan de opkomst van de illegale tabaksindustrie om vervolgens verbaast te zijn dat mensen niet stoppen met roken....
Repelsteeltje (31-7-2024 om 19:42)
@Emergo Bestemming maakt niet uit lijkt mij. Die coke komt niet vanzelf tussen die bananen terecht. Er is de laatste jaren aardig wat gevonden tussen die bananen in Vlissingen dus kennelijk is het een prima doorvoer route. En dat kan allemaal doorgaan zonder consequenties terwijl eerder gebleken is dat de burgemeester niet schroomt n s er de laatste 5 jaar Dit is meten met 2 maten naar
Emergo (31-7-2024 om 15:43)
Nee Repelsteeltje, de bestemming is Duitsland dus ..
Jumbo (31-7-2024 om 14:31)
Goed werk Douane . Zal vast nog wel wat doorgaan , maar alles wat tegen gehouden kan worden is gewoon goed werk
Wallie (31-7-2024 om 14:12)
waarom direct in beslag nemen? dan pak je de daders toch niet? Tracker erin verstoppen, achtervolgen, en op heterdaad betrappen bij de ontvanger/uitpak van die lading.
Vlissinger (31-7-2024 om 10:52)
Haha Willen realiseer je voor elke keer dat ze iets vinden is er al 10 keer zoveel wel binnen gekomen
Cookie-instellingen beheren