Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouw rent zonder te betalen weg bij restaurant

Toegevoegd: 07-08-2024, 00.58 uur
Vrouw rent zonder te betalen weg bij restaurant
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In de binnenstad van Vlissingen zijn politieagenten dinsdagavond in actie gekomen nadat een vrouw had geprobeerd om bij een restaurant te vertrekken zonder haar rekening te betalen.

Medewerkers van het restaurant zetten de achtervolging in toen ze ontdekten dat de vrouw er zonder af te rekenen al rennend vandoor ging. Het personeel wist de vrouw staande te houden, maar er bleek geen geld te zijn en daarom werd de politie ingeschakeld om te bemiddelen. Na tussenkomst van de politie werd de openstaande rekening toch voldaan.

Volgens de politie bleek later dat de vrouw in kwestie vaker onbetaalde rekeningen had achtergelaten in de horeca. "In zo'n geval is sprake van flessentrekkerij. Dit valt onder het strafrecht. Helaas was er bij eerdere zaken echter geen aangifte gedaan, wat een aanhouding nu onmogelijk maakte", zo legt de politie uit.

De gegevens van de vrouw zijn bekend bij de politie en geprobeerd wordt om de andere rekeningen ook alsnog betaald te krijgen, zo laat de politie weten.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De hoge hoed (8-8-2024 om 00:43)
Diversen hier waaronder Rick Roll en van Puffelen beweren na de Corona dat de Horeca zo duur is geworden. Nee maar, ooit wel eens een supermarkt bezocht? Ooit wel eens getankt bij een benzinestation? Alles wordt duurder mannen. Klimaat (energietransitie), oorlog in Oekraine, uitbreiding leger/wapens etc. Dus wie betaald dat? Dat doen we allemaal. Deze vrouw is een crimineel, klaar. Heb je het geld niet voor eten, ga dan naar de voedselbank. Ik baal ook van de huidige prijzen, maar om dan te gaan jatten?
R3 (7-8-2024 om 20:21)
Rick @roll , prijzen kun je toch lezen als t jou te veel is loop je door ... Of je zegt je internet op voor ons ook beter.
Joop (7-8-2024 om 19:15)
Uiteraard keur ik niet goed wat ze gedaan heeft. Men werkt hard in de horeca, dus nuttigen zonder af te rekenen moet je gewoon niet. Maar is ook niet echt handig en verstandig om te gaan rennen met een volle maag..
Kleine Joost (7-8-2024 om 14:27)
Gewoon een taakstraf in de betreffende restaurants zou ik zeggen.
Van Puffelen (7-8-2024 om 13:12)
@de Hoge Hoed: enig idee hoever de exploitatielast en de inslag is gestegen in een horecabedrijf? En het percentage van de gestegen loonkosten? Wat u de afgelopen jaren meer kwijt bent in uw huishouden, geldt in de horeca wel met een extra factor er boven op. En voor wat betreft de redenen voor het geen aangifte doen van eerder gepleegde feiten, laat zich denk ik wel raden. Feit is dat het schandalig is die flessentrekkerij. En een jaartje opsluiten: wat denkt u dat dat mag kosten?
Thijs (7-8-2024 om 11:32)
"wat een aanhouding nu onmogelijk maakte" Je geeft net aan dat ze een misdrijf is begaan! "In zo'n geval is sprake van flessentrekkerij. Dit valt onder het strafrecht." En dan laten ze zo'n iemand weer lopen? Want ze heeft alsnog betaald na haar misdrijf? Of vonden ze het zielig dat ze deze keer betrapt was en die nare restauranthouder toch wel genoeg geld heeft? Welke andere factoren speelden er nog meer mee om dit misdrijf onder het tapijt te vegen? Iemand die een lullige verkeersovertreding begaat komt er nooit zo makkelijk van af
Cookie-instellingen beheren