Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

In Goes gebeuren de meeste fietsongevallen

Toegevoegd: 26-08-2024, 12.14 uur
In Goes gebeuren de meeste fietsongevallen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Uit onderzoek is gebleken dat er in het Zeeuwse ongeveer 250 fietsongevallen per jaar plaatsvinden, aldus Independer. Ongeveer 30 procent van deze ongevallen vindt plaats in Goes en Terneuzen.

In Zeeland gebeuren jaarlijks ongeveer 7 fietsongevallen per 10.000 inwoners. Dit ligt ongeveer 3 ongevallen lager dan het landelijk gemiddelde. In Goes gebeuren de meeste fietsongevallen per 10.000 inwoners, namelijk 11.

Als er wordt gekeken naar de betrokkenheid van andere verkeersdeelnemers, dan blijkt dat bij 60 procent van de fietsongevallen een (bestel)auto betrokken is. In 17,4 procent van de ongevallen is er sprake van een elektrisch aangedreven fiets.

Locatie op de kaart

Laatste nieuwsvideo's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (26-8-2024 om 18:56)
Logisch als je kijkt naar de meubelboulevard b.v. waar fietsers 2 keer moeten oversteken en de baan van de auto kruisen op de rotonde. En fietsen aan de andere kant van de winkels ( waar gelost en geladen word bij het spoor) is helemaal levensgevaarlijk. Veel te smal en zeker met fietsers erbij. En dan 60% van de fietsers die met muziek op rijden en op hun telefoon kijken.
Andre (26-8-2024 om 18:53)
Bert Kaiser. Als u met de auto op de rotonde rijdt heeft u ook voorrang. Waarom de fietsers dan niet?
Arnold (26-8-2024 om 18:53)
Ik rij ook regelmatig vanuit De Poel door het tunneltje, maar ik heb geen last van een dode hoek hoor. Als je onder de tunnel rijdt, heb je al zicht op het fietspad, door de transparante afscheiding. Tegen de tijd dat je voor de haaientanden van het fietspad staat, sta je zo goed als haaks op het fietspad. Ik zie het probleem daar dus niet. Misschien wat rustiger naderen????
Jac (26-8-2024 om 17:58)
Wat verwacht je dan, met nu al 18 miljoen mensen in ons land, het wordt drukker en drukker. Tegen zoveel verkeersbewegingen zijn geen regels opgewassen, voor zover iemand zich daar vandaag de dag nog aan houd. Dit geld niet alleen in het verkeer, beetje normaal doen, gezond verstand en wat tolerantie lijkt voor veel mensen steeds moeilijker te worden. Gooi daar nog de recente fatbike rage tegen aan, en de statistieken voor de komende jaren laten zich raden.
Frits (26-8-2024 om 17:07)
@Connie Het gros wat ik tegenkom dagelijks rijd normaal met 2 handen aan het stuur en zonder oordopjes. Tja... Het grote probleem is de idiote rotondes. Je moet als automobilist verdraait goed opletten en naar alle kanten kijken. En dan nog schrik je soms omdat je iets over het hoofd ziet. Wat ook helpt (met name voor de volwassenen!) om even je hand uit te steken als je afslaat.
Connie (26-8-2024 om 16:25)
Misschien zou het handig zijn als ze 2 handen aan een stuur hebben en géén oordopjes in……. Het gros rijd met 1 hand en oordopjes in…… tja ….
Cookie-instellingen beheren