Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

In Goes gebeuren de meeste fietsongevallen

Toegevoegd: 26-08-2024, 12.14 uur
In Goes gebeuren de meeste fietsongevallen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Uit onderzoek is gebleken dat er in het Zeeuwse ongeveer 250 fietsongevallen per jaar plaatsvinden, aldus Independer. Ongeveer 30 procent van deze ongevallen vindt plaats in Goes en Terneuzen.

In Zeeland gebeuren jaarlijks ongeveer 7 fietsongevallen per 10.000 inwoners. Dit ligt ongeveer 3 ongevallen lager dan het landelijk gemiddelde. In Goes gebeuren de meeste fietsongevallen per 10.000 inwoners, namelijk 11.

Als er wordt gekeken naar de betrokkenheid van andere verkeersdeelnemers, dan blijkt dat bij 60 procent van de fietsongevallen een (bestel)auto betrokken is. In 17,4 procent van de ongevallen is er sprake van een elektrisch aangedreven fiets.

Locatie op de kaart

Laatste nieuwsvideo's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (26-8-2024 om 15:23)
Dit kaartje geeft een goed beeld waar het probleem zit betreffende fietsers en voetgangers. https://participatiepunt.vvn.nl/kaart Voor iedereen gewoon na te lezen.
bert kaiser (26-8-2024 om 15:21)
dat kan ook niet anders, met die idiote fiets voorrang op rotondes , en een richting straten , waar fietser wel in mogen van beide kanten
camiel (26-8-2024 om 14:40)
Hoe voorzichtig je daar in Goes ook rijd, het geeft totaal geen zin. Ze gebruiken de fietser als snelheidsremmer. Maar de gemiddelde fietser daar heeft of gebruikt geen remmen en neemt altijd voorrang. Met de rotonde's in Goes, vooral bij de spoortunnel is behoorlijk wat mis. Je hebt daar als bestuurder een blinde hoek als je vanuit de Poel komt. Daar houden de fietsers geen rekening mee, en komen op hun E-fiets aangevlogen alsof ze denken dat de Jumbo nu dicht gaat.
Cookie-instellingen beheren