Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Burgemeester Vlissingen overweegt veiligheidsrisicogebied

Toegevoegd: 05-09-2024, 22.47 uur - Update: 06-09-2024, 09.54 uur
Vanwege de schietpartijen neemt de burgemeester deze maatregel in overweging.
Vanwege de schietpartijen neemt de burgemeester deze maatregel in overweging.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - De Vlissingse burgermeester wil naar aanleiding meerdere geweldsincidenten afgelopen week weer strenge maatregelen nemen. Vandaag overleed een persoon bij een schietpartij op de Visodeweg in Vlissingen.

PZC meldt dat burgemeester Van den Tillaar vanavond tijdens de gemeenteraadsvergadering heeft gemeld dat hij maatregelen wil gaan nemen omdat Vlissingen de afgelopen dagen weer is opgeschrikt door meerdere schietpartijen. Vandaag overleed een persoon bij een schietpartij. Ook raakte hierbij een ander persoon gewond. Zaterdag werd in de Van Dishoeckstraat een vrouw neergeschoten.

Van den Tillaar van Vlissingen wil na de twee schietpartijen van deze week extra strenge maatregelen nemen "om het wapenbezit in de stad aan te pakken'. De burgemeester wil onder andere een veiligheidsrisicogebied instellen. Hier mag de politie onder andere fouilleren op het dragen van wapens. "Ik wil de rust en de veiligheid in Vlissingen terugbrengen", aldus de burgervader.

Van den Tillaar is over de maatregelen nog in gesprek met de officier van justitie en de korpschef van de politie.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thijs (6-9-2024 om 13:02)
Het zijn allemaal bekenden van de politie, dus ze weten ook dondersgoed waar ze moeten zoeken, maar je hebt altijd weer hetzelfde clubje huilbabies die gaan janken dat het aanpakken van criminaliteit racistisch is
oprotten (6-9-2024 om 12:57)
Repatriëring! Enige oplossen! OPROTTEN! Maar is veel te laat het is klaar hier. En dat komt veel mensen goed uit. Controle staat, 15 min city Vlissingen is er klaar voor!
Moeder (6-9-2024 om 12:47)
Huis aan huis onderzoeken op wapenbezit? Onverwachts natuurlijk en politie in burger...
hyperInflatie (6-9-2024 om 12:22)
Inflatie inflatie inflatie. .. .steeds meer mensen die in geld problemen komen en die stomme dingen voor geld gaan goed . Geen fatsoenlijke normen en waarden en mentaliteit meer Dus kan je wel 1 of andere achterlijk bord neer gaan zetten Maar dit land gaat keihard achteruit en gaat nog veel erger worden . Dus dat hypocriete gedoe allemaal wees realistisch en zeg gewoon eerlijk dat het land kapot is. .. wel tabak verkopen en er miljoenen belasting op verdienen maar wel stop rook campagnes beginnen .(heb je dan het beste met je burgers voor?) Dacht het niet!
Tja (6-9-2024 om 09:38)
Ook echt een verstandige beslissing om de politie te verplaatsen naar Middelburg. De boefjes nemen Vlissingen snel over. Ze genieten van de vrijheid die ze hier geboden is. Misschien een idee om naast die nieuwe PI ook een nieuw politiebureau te bouwen zodat de politie weer terug komt naar Vlissingen.
Jan (6-9-2024 om 09:31)
Burgemeester is burgermeester van een havenstad waar veel cocaïne binnen komt. Grote jongens in die wereld vechten om controle over dit pittoreske havenstadje. Als de burgemeester eens de fruitsap bedrijven in de haven beter in de gaten hield en beloning zou uitgeven voor iedere tip die naar een dealer leid dan verplaatst dit probleem buiten Vlissingen. Het is nonsens om burgers lastig te vallen met allemaal politiecontroles. Ik vermoed wel dat hoog geplaatste omes binnen de overheid worden beloond voor het creëren van het gunstige klimaat voor drugs-import en handel zonder dat is het niet mogelijk. Op straat is het algemeen bekend wie controle heeft over wat, het lijkt er op dat de drugsbazen meer burgermeester zijn dan burgermeester zelf.
Cookie-instellingen beheren