Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Burgemeester Vlissingen overweegt veiligheidsrisicogebied

Toegevoegd: 05-09-2024, 22.47 uur - Update: 06-09-2024, 09.54 uur
Vanwege de schietpartijen neemt de burgemeester deze maatregel in overweging.
Vanwege de schietpartijen neemt de burgemeester deze maatregel in overweging.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - De Vlissingse burgermeester wil naar aanleiding meerdere geweldsincidenten afgelopen week weer strenge maatregelen nemen. Vandaag overleed een persoon bij een schietpartij op de Visodeweg in Vlissingen.

PZC meldt dat burgemeester Van den Tillaar vanavond tijdens de gemeenteraadsvergadering heeft gemeld dat hij maatregelen wil gaan nemen omdat Vlissingen de afgelopen dagen weer is opgeschrikt door meerdere schietpartijen. Vandaag overleed een persoon bij een schietpartij. Ook raakte hierbij een ander persoon gewond. Zaterdag werd in de Van Dishoeckstraat een vrouw neergeschoten.

Van den Tillaar van Vlissingen wil na de twee schietpartijen van deze week extra strenge maatregelen nemen "om het wapenbezit in de stad aan te pakken'. De burgemeester wil onder andere een veiligheidsrisicogebied instellen. Hier mag de politie onder andere fouilleren op het dragen van wapens. "Ik wil de rust en de veiligheid in Vlissingen terugbrengen", aldus de burgervader.

Van den Tillaar is over de maatregelen nog in gesprek met de officier van justitie en de korpschef van de politie.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
hypocrietje (6-9-2024 om 05:41)
,,Ik wil de rust en de veiligheid in Vlissingen terugbrengen.” Beetje doen alsof dit pas recentelijk is begonnen. Bah. Vlissingen is al jaren een rotzooitje. Nooit zelf een rondje in de stad gelopen ofzo?
Jac (6-9-2024 om 01:06)
Als ik onze burgervader wat advies mag geven… ik zou voor nog grotere matrixborden gaan bij de in/uitwegen van Vlissingen(sorry voor deze sarcastische opmerking, de beste stuurlui staan vast wel aan wal), Maar alles wat er al tot nu toe is genomen aan maatregelen heeft in mijn beleving geen in de praktijk merkbaar lange termijneffect gehad. Hoop dat wat ze nu gaan verzinnen ook daadwerkelijk wat (lange termijn) effect heeft. Zou wel weer eens door een schoon, rustig, gezellig en veilig Vlissingen centrum en middelgebied willen lopen.
Anon (5-9-2024 om 23:14)
Dat zou eens tijd worden ook, zet al dat gajes maar tegen de muur.
Dat gaat niet helpen (5-9-2024 om 23:06)
Ik vind dit een onzin maatregel, dweilen met de kraan open, symptoombestrijding. Zet gewoon politie of leger checkpoints neer bij de wegen die Vlissingen in gaan en doorzoek verdachte voertuigen en fouilleer verdachte mensen.
Cookie-instellingen beheren