Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Burgemeester Vlissingen overweegt veiligheidsrisicogebied

Toegevoegd: 05-09-2024, 22.47 uur - Update: 06-09-2024, 09.54 uur
Vanwege de schietpartijen neemt de burgemeester deze maatregel in overweging.
Vanwege de schietpartijen neemt de burgemeester deze maatregel in overweging.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - De Vlissingse burgermeester wil naar aanleiding meerdere geweldsincidenten afgelopen week weer strenge maatregelen nemen. Vandaag overleed een persoon bij een schietpartij op de Visodeweg in Vlissingen.

PZC meldt dat burgemeester Van den Tillaar vanavond tijdens de gemeenteraadsvergadering heeft gemeld dat hij maatregelen wil gaan nemen omdat Vlissingen de afgelopen dagen weer is opgeschrikt door meerdere schietpartijen. Vandaag overleed een persoon bij een schietpartij. Ook raakte hierbij een ander persoon gewond. Zaterdag werd in de Van Dishoeckstraat een vrouw neergeschoten.

Van den Tillaar van Vlissingen wil na de twee schietpartijen van deze week extra strenge maatregelen nemen "om het wapenbezit in de stad aan te pakken'. De burgemeester wil onder andere een veiligheidsrisicogebied instellen. Hier mag de politie onder andere fouilleren op het dragen van wapens. "Ik wil de rust en de veiligheid in Vlissingen terugbrengen", aldus de burgervader.

Van den Tillaar is over de maatregelen nog in gesprek met de officier van justitie en de korpschef van de politie.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
job (6-9-2024 om 09:09)
Wie weinig tot niks weet denkt nu vast wow echte maatregelen. We mogen GELOVEN wa we willen.
Ik (6-9-2024 om 09:01)
Gooi al dat gajes het land uit. Eerst zware gevangenis straf en met de zweep erover.
Jos (6-9-2024 om 08:59)
Denk dat alleen het deporteren van overlast gevende mensen kan helpen. Vlissingen is het rioolputje van Nederland geworden. Schietpartijen tussen bepaalde bevolkingsgroepen of zelfs onderling . Verhuurders die alleen maar aan geld denken en niet aan de sociale onrust door mensen met drugs of psychische klachten hutje mutje op elkaar te laten wonen. Blijkbaar moet er eerst wat gebeuren in een wijk voordat je ooit politie ziet. Vroeger had je een wijkagent die door de wijk liep en wist wat er gebeurde en kende zijn klantjes. Nu rijd men vlug in de auto een rondje en weten ze amper de weg in de wijk ....Ik verwacht dat etnisch profileren weer een hekel puntje wordt voor de politie en gemeente ...
VdVonck (6-9-2024 om 08:56)
Bijzonder dat deze man denkt dat dit de oplossing is. Het is altijd hetzelfde soort gajes dat met wapens rondloopt. Mes bij, ze pakken het af, boete en klaar. Vuurwapen, ze pakken het af, lullig taakstrafje (want ze hebben ervan geleerd) en klaar. Week later hebben ze weer zo'n ding. Open telegram en je kan tig handelaren in Vlissingen vinden. Ik zou denken we pakken het daar aan, bij de bron. Maarja dan is het al snel discriminatie. Al met al vind ik de burgervader van Vlissingen een lamzak die geen actie durft te ondernemen!
Zeeuw (6-9-2024 om 08:42)
Ze zouden eens meer grote controles moeten uitvoeren met de politie, marechaussee ,douane en belasting dienst ipv matrix borden neer zetten of een veiligheids risico gebied lijk me sterk dat ze heel Vlissingen een veiligheids gebied willen maken
John (6-9-2024 om 07:57)
Tijd dat er toch maar eens personen preventief gecontroleerd moet worden a.d.h.v. de statistische gegevens over delictsplegers. Huiszoekingen en arresteren en vervolgens, als deze persoon geen geldige verblijfsvergunning heeft, oppakken en uitzetten. Het gaat echt bergafwaarts met Vlissingen.
Cookie-instellingen beheren